MOSTAR, 13. svibnja (FENA) – Četvrta revija tradicijskog ruha, simboličnog naziva ”Od mora do Save” upriličena je u subotu navečer na platou Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru, a u organizaciji Hrvatskog kulturno umjetničkog društva (HKUD) ”Sv. Ante -Cim” iz Mostara.(Foto FENA/Mario Obrdalj)MARIO OBRDALJ -
StoryEditor
kultura

Revija tradicijskog ruha ‘Od mora do Save‘ upriličena u Mostaru

Piše fena  /  14.05.2023., 00:13h

Četvrta revija tradicijskog ruha, simboličnog naziva "Od mora do Save" upriličena je u subotu navečer u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru, a u organizaciji Hrvatskog kulturno umjetničkog društva (HKUD) "Sv. Ante -Cim" iz Mostara.

Na reviji su se, osim domaćina HKUD –a "Sv. Ante- Cim", predstavili i njihovi prijatelji koji se bave očuvanjem kulturne baštine i tradicije svoga kraja, od mora pa sve do Save, kako i sama revija nosi ime.

Organizatori su istaknuli kako tradicijsko ruho u današnje vrijeme žudi za promocijom, te kako je zapostavljeno u okviru očuvanja kulturne baštine i tradicije na ovim prostorima i da iz tog razloga organiziraju reviju.

Inače, revija je prvi put organizirana 2019. godine i od tada je poveznica među brojnim kulturno umjetničkim društvima u Bosni i Hercegovini, a ove godine Hrvatska matica iseljenika je prijatelj manifestacije, dok je Grad Mostar pokrovitelj.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 08:59