StoryEditor
proračun na čekanju

Republikanci u Zastupničkom domu SAD treći put odbili nominaciju Jima Jordana

Piše fena  /  23.10.2023., 15:56h

Republikanci u Zastupničkom domu SAD glasali su iza zatvorenih vrata da bi "odbacili" zastupnika Jima Jordana kao stranačkog kandidata za predsjedavatelja doma, nakon što je ponovo odlučno poražen na glasanju, u njegovom trećem neuspjelom izboru ovog tjedna i to s najvećom razlikom do sada.

Nakon što je 25 republikanaca u Zastupničkom domu glasalo protiv stranačkog kolege iz Ohija, u cifri koja  je porasla za tri glasa od srijede i za dva u prvom glasanju dan ranije, pogoršana je situacija za Jordana.

Republikanci su glasali tajno, iza zatvorenih vrata, o tome da li bi Jordan trebao ostati kandidat. Izgubio je sa 112 naprema 86 glasova. 

- Jim, nažalost, više neće biti kandidat, morat ćemo da se vratimo nazad. U veoma smo lošoj poziciji kao stranka - izjavio je novinarima bivši predsjednik Zastupničkog doma Kevin McCarthy.

Posljednji potez ostavlja dom bez kandidata za predsjedatelja više od dva tjedna nakon što je McCarthy smijenjen.

Upitan za koga očekuje da će biti uzet u obzir za nominaciju stranke kada se Zastupnički dom ponovo sastane sljedećeg tjedna, McCarthy je rekao da ne zna, prenosi Reuters.

Dnevnik.ba

06. svibanj 2024 14:10