StoryEditor
SLUČAJ "LIJEPA LI SI"

Republikanci: Rušimo rekorde korupcije, a Tužiteljstvo se bavi tko je što i kada pjevao

Piše K. K.  /  14.12.2023., 15:56h

"Gospodo iz Tužiteljstva i SIPA-e, BiH ruši rekorde korupcije, netransparentnosti utroška novaca poreznih obveznika, vi se bavite tko je što i kada pjevao, uvodeći u pravosudnu praksu verbalni delikt", poručuju iz HRS-a.

Nakon što je Dnevnik.ba objavio kako je Tužiteljstvo BiH i SIPA istražuju tko je pjevao pjesmu "Lijepa si" na Molitvenom danu za domovinu na Bobovcu koncem listopada 2023. godine, reagirala je i Hrvatska republikanska stranka podsjećaju, pravosudno-policijske institucije u BiH kako je "Federacija BiH nastala potpisom Okvirnog sporazuma o konfederalnim vezama Republike Hrvatske i buduće bošnjačko-hrvatske federacije od strane Franje Tuđmana i Alije Izetbegovića". 

"Herceg - Bosna dio pravnog sustava Federacije BiH"

Iz HRS-a navode, kako podsjećaju Tužiteljstvo BiH i SIPA-u, da su pozivajući se na taj Sporazum, predsjednik Herceg-Bosne Krešimir Zubak, premijer Vlade Republike BiH Haris Silajdžić, te tadašnji ministar vanjskih poslova RH Mate Granić, potpisali su Nacrt Ustava Federacije, donesen na Ustavotvornoj Skupštini 30. ožujka 1994., gdje je dogovoreno da pravna stečevina HR Herceg-Bosne postaje sastavni dio pravnog sustava Federacije BiH.

"Uvodite li verbalni delikt u pravosudnu praksu?" 

"Drugim riječima, Alija Izetbegović je potpisao da je Federacija BiH pravni sljednik Herceg-Bosne. Ako imate problem s Herceg-Bosnom, imate problem s Federacijom. Postoji cijeli niz zakona koji su trenutno na snazi u Federaciji, a koji su naslijeđeni iz HR Herceg-Bosne. Gospodo iz Tužiteljstva i SIPA-e, BiH ruši rekorde korupcije, netransparentnosti utroška novaca poreznih obveznika, vi se bavite tko je što i kada pjevao, uvodeći u pravosudnu praksu verbalni delikt. Uz to vam i ovim putem postavljamo pitanje, što je s našim kaznenim prijavama protiv pojedinaca iz vrha bošnjačkog političkog establishmenta koje smo prije više od godinu dana i više predali?", dodaju. 

Najveća sramota je, ističu iz HRS-a, što  Hrvati drže čelne pozicije u pravosuđu, a uz to „imamo“ i svoga zamjenika ministra obrane, koji šutke promatraju sve ovo. 

Dnevnik.ba 

18. lipanj 2024 04:14