StoryEditor
milorad dodik:

"Republika Srpska neće provesti nijednu odluku Chrisa Schmidta. Što smo naumili, to ćemo i uraditi..."

Piše desk  /  28.06.2022., 12:56h

Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a i srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, reagirajući na posljednje odluke Ustavnog suda BiH, izjavio je kako će NSRS uraditi sve što su i naumili.

“Ustavni sud je ukinuo odredbe Deklaracije o ustavnim principima Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS), te zaključke NSRS-a u vezi prijenosa nadležnosti s države na entitet Republika Srpska u oblasti pravosuđa, poreza i obrane. Još jedna pobjeda države BiH”, napisao je jučer dopredsjedatelj Zastupničkog doma PSBiH Denis Zvizdić, priopćivši kako je dobio odluku suda.

Riječ je o zahtjevima zastupnika Zastupničkog doma Parlamenta BiH za rješavanje spora po Ustavu između RS i BiH koji se odnosi na akte donesene na 24. posebnoj sjednici Narodne skupštine.

“Jeste sigurni da je to Ustavni sud sve ukinuo? Bosna je svaštarska zemlja, u njoj se svašta događa. Suština toga što Bosni ne daju kandidatski status jest to – kad joj ga daju, onda više nema sudaca Ustavnog suda i visokog predstavnika. Chris Schmidt (Christian Schmidt, visoki predstavnika, op.a.) koji pokušava donijeti neke mjere, nijednu mu neće provoditi Republika Srpska”, poručio je u današnjoj reakciji lider SNSD-a Milorad Dodik.

Dodaje da će se provoditi sve ono što bude usvojeno.

“Neka sigurno znaju – ono što smo naumili, to ćemo i uraditi. To što mi nekad taktički smatramo da zbog sukoba u Rusiji, između zapada i Rusije, zapad je pobjesnio u nastojanju da se obračuna sa svima koji su neposlušni. Pa mi odgodimo to na mjesec, dva, ali to ne daje opravdanje nikome, pogotovo ne oporbi da od toga pravi galamu. Ako nastavimo, a vjerujem da hoćemo, to će biti provedeno, pažljivo birajući vrijeme u kojemu ćemo neke stvari dovesti”, izjavio je Dodik.

Dnevnik.ba

11. travanj 2024 21:03