StoryEditor
svečano otvorenje

Republika Srpska dobila prvu Kliniku za kardiokirurgiju

Piše desk  /  11.09.2022., 13:33h

Svečano je otvorena Klinika za kardiokirurgiju u UKC RS

Uz prisustvo najvišeg političkog vrha Republike Srpske, kao i nadležnih ministara zdravlja Srpske i Srbije, svečano je otvorena Klinika za kardiokirurgiju u UKC RS.

Ovo je povijesni trenutak za Republiku Srpsku i najveću zdravstvenu ustanovu u Srpskoj, poručili su iz menadžmenta Kliničkog centra, prenose Nezavisne novine.

Vlado Đajić, generalni direktor UKC RS, rekao je da je sretan što Republika Srpska ima svoju kardiokirurgiju.

"Za dvije-tri godine ljudi će shvatiti koliko je ovo važno. Ponosan sam na ljude u bijelom. Pokazali smo da možemo sve. U zgradi koja je iza nas borimo se za živote naših građana. Sada ćemo se boriti za živote građana", rekao je. Hvala svima što se borite za poboljšanje zdravstvenog sustava", rekao je Đajić.

Istaknuo je da je riječ o ustanovi UKC-a 21. stoljeća koja je osnivanjem Klinike za kardiokirurgiju dobila i posljednju potrebnu kariku.

"Pacijenti više neće morati ići van na liječenje. Hvala svima koji su nas kritizirali i neopravdano nas smjenjivali. Nastavit ćemo graditi i raditi. Hvala svima koji su dali doprinos i podržali našu viziju, a na prvom mjestu, opet ponavljam, zdravstvenim radnicima, zatim ministru Šeraniću, Vladi Srpske i naravno srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i predsjednici Željki Cvijanović", naglasio je Đajić.

Đajić je dodao da posebnu zahvalnost duguju Republici Srbiji.

"Hvala predsjedniku Vučiću što je pomogao i prevezao brojne pacijente u Srbiju kada je to bilo potrebno. Hvala vam što ste pomogli da se ovaj projekt realizira", rekao je Đajić.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik zahvalio je svima koji su sudjelovali u izgradnji i opremanju Klinike za kardiokirurgiju, ponovivši da najveća zahvalnost ide liječnicima.

"Hvala Vlado Đajiću i kada si tražio novac, jer se isplatilo. Jer sada predajemo Kliniku za kardiokirurgiju našim ljudima. Đajić je prvi koji je ovoliko uložio u UKC RS. Naravno, ovo nije kraj. I to ne bismo uspjeli bez podrške koju imamo od Srbije. Mogu potvrditi riječi ministra Lončara da nema razlike između Srbije i Srpske", rekao je Dodik.

Klinika za kardiokirurgiju UKC RS sastoji se od četiri kardiokirurške operacijske sale, kao i svih potrebnih pratećih ambulanti i prostora za pripremu i oporavak pacijenata. Operacijske sale su modularne, projektirane i opremljene po svjetskim standardima.

Intenzivna njega ima 10 kreveta, a odjel 13 kreveta.

Od 6. lipnja ove godine na ovoj klinici do sada je uspješno operirano 40 pacijenata, priopćeno je iz UKC RS.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 04:42