Article_Top_970x250

Republika Srpska će Vijeću sigurnosti UN-a pisati o Inzkovom neustavnom djelovanju

imaju niz primjedbi

Republika Srpska će Vijeću sigurnosti UN-a pisati o Inzkovom neustavnom djelovanju

sij 14, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Arhiva

Vlada Republike Srpske će u sljedećem izvješću Vijeću Sigurnosti UN-a posvetiti poglavlje neustavnom i antidaytonskom djelovanju visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka, kao i njegovom pasivnom odnosu prema vehabijskim i ekstremističkim pokretima u BiH, pišu Večernje novosti.

U Vladi Srpske ovom listu je potvrđeno da će posebno biti obrađene netočne izjave Inzka o državotvornom statusu Republike Srpske.

Generalni tajnik Vlade Republike Srpske Siniša Karan rekao je da su važni stavovi Srpske koji se iznose u izvješćima Vijeću sigurnosti UN-a, kako bi svi koji se interesiraju za situaciju u BiH i Srpskoj imali cjelovitu sliku, a ne jednostranu, kako to prikazuje Inzko.

- Republika Srpska u svojim izvješćima daje odgovore na sve aktualne događaje u prethodnom periodu, kao što je ovaj o Danu Republike - rekao je Karan i dodao da je Inzkovo tumačenje BiH i Ustava potpuno pogrešno.

Prema njegovim riječima, ova priča traje već 25 godina.

- Tvrdimo što Ustav definira, a to je da je Republika Srpska moćan državotvorni entitet koji ima puni unutarnji suverenitet. To sve piše u Ustavu - rekao je Karan.

Dnevnik.ba