StoryEditor
pogreb kraljice

Reporter rekao Charlesu da ga je čekao 15 sati ispred palače, kraljev odgovor je hit

Piše desk  /  18.09.2022., 16:09h

Na Tiktoku se dijeli snimka nastala ispred Buckinghamske palače tijekom dolaska tisuće ljudi kako bi odali počast preminuloj kraljici Elizabeti.

Na snimci se čuje glas jednog od reportera koji je rekao kralju Charlesu III. da ga je čekao 15 sati da dođe ispred palače, prenosi Index.hr.

"Oh, niste trebali", odgovorio mu je Charles i nasmijao se. Njegov odgovor ubrzo je postao hit na društvenim mrežama. Snimka je pregledana gotovo dva milijuna puta te je izazvala brojne reakcije.

"Njegov smisao za humor je nevjerojatan", "Nije ga moglo biti manje briga", "Mogao je barem reći da mu je žao i da cijeni što je toliko čekao", "Ma on se samo šalio", "Trebao mu je zahvaliti", "Bit će jako duhovit kralj", neki su od komentara.

Britanci se opraštali od kraljice

Podsjećamo, Britanci su se proteklih dana oprostili i odali posljednju počast kraljici Elizabeti. Njezino tijelo je 14. rujna prevezeno iz Buckinghamske palače do Westminster Halla. 

Mnogi su čekali satima da bi se poklonili njezinom lijesu. No nitko se nije žalio, čak ni oni koji su noć proveli na ulici, spavajući na pločniku, ili su se ustali prije zore kako bi doputovali do prijestolnice. 

Kraljičin sprovod bit će sutra, 19. rujna. Lijes će tijekom jutra odnijeti u Westminstersku opatiju. Službenom dijelu sprovoda prisustvovat će članovi njezine obitelji te britanski i svjetski čelnici. Nakon pogrebne ceremonije lijes se prevozi u dvorac Windsor, odnosno do kapele svetog Jurja, gdje će biti kraljičino posljednje počivalište.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 11:03