StoryEditor

Reisu-l-ulema Kavazović uputio pismo podrške hrvatskim građanima

Piše D  /  30.12.2020., 03:12h

- Rastuženi posljedicama jučerašnjeg razornog zemljotresa, sa zebnjom pratimo vijesti o novim potresima zabrinuti za sve naše susjede koji su prinuđeni boraviti izvan kuća i stanova. Ne možemo, a da se ne prisjetimo velikodušnosti naših hrvatskih susjeda koji su nam u vrijeme agresije na Bosnu i Hercegovinu pružili ruke dobrodošlice i podrške i pokazali razumijevanje za ono kroz šta smo prolazili. Sada, kada su hrvatski građani u ovom teškom iskušenju, osjećamo potrebu pružiti svoje riječi podrške i utjehe za one koji su izgubili najmilije ili su ozlijeđeni– navodi se u pismu reisu-l-uleme.

Dodaje se da je Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini već kontaktirala Mešihat u Zagrebu i stavila se na raspolaganje.

Kavazović je u pismu izvijestio veleposlanika Sabolića da će Islamska zajednica organizirati prikupljanje pomoći za svoje susjede na cijelom prostoru Zajednice, od Sjedinjenih Američkih Država (SAD), do Australije.

- Na ovaj način želimo, osim prikupljenog novca da učinimo nešto što držimo još važnijim - da pozovemo na brigu, pažnju i suosjećanje sve muslimane Bošnjake iz cijelog svijeta da stanu uz svoje susjede iz Republike Hrvatske uz poruku da smo jedni drugima najbitniji kako u teškoćama tako i u bezbrižnosti - napisao je reisu-l-ulema.

Veleposlanika Sabolića je zamolio da predsjedniku, premijeru Hrvatske vlade i građanima Republike Hrvatske prenese izraze zabrinutosti i suosjećanja za ovo teško iskušenje, obiteljima nastradalih iskreno saučešće, a ozliješenima i njihovim obiteljima želju za što brži oporavak i ozdravljenje, javlja MINA.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 18:15