StoryEditor
otkud Inzka?

Reis se uključio u SDA spinovanje: Inzko mi je u Kataru preko posrednika poručio da se Bošnjaci oslone na sebe

Piše desk  /  11.04.2023., 12:43h

Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović sinoć je na iftaru u Zenici govorio o poruci koju mu je poslao bivši visoki predstavnik Valentin Inzko.

Kavazović je rekao da zbog ove poruke danima nema mira.

 - Bio sam u Kataru, na iftaru s emirom Katara. Tamo je bio i Valentin Inzko. On nije bio na iftaru, ali je bio u Kataru s našim ambasadorom. I poslao mi je jednu poruku. Ne znam zašto meni. Nisam ga vidio. Kazao je, prenesi reisu, a znamo se dugo, prenesi mu i kaži mu da se Bošnjaci nemaju na koga osloniti izuzev na sami sebe, ispričao je reisu-l-ulema prisutnima i dodao:

- Moram vam kazati da me ova njegova poruka zabrinula i ne može mi iz glave nikako izaći, kazao je Kavazović.

Ono što reis nije objasnio jest što je to točno Inzko radio u Kataru s bh. veleposlanikom u ovoj zemlji.

Ranije se u medijima špekuliralo kao je Inzko bio korumpiran upravo od strane katara i drugih arapskih zemalja kako bi u BIH nametnuo tzv. zakon o zabrani negiranja genocida koji je prouzročio ogromne političke probleme u zemlji dok je zakon koji je nametnuo ostao mrtvo slovo na papiru.

Inače, Inzko će ostati zapamćen kao čovjek koji nije donio ništa dobro Bosni i Hercegovini i koji je zapravo značajno unazadio međunacionalne odnose u BiH.

Također, reis Kavazović je do kraja ušao u političku arenu u svojstvu pristalice SDA i to od trenutka kad je postalo očito da doslovno niti jedan jedini politčki subjekt u zemlji ne želi surađivati sa strankom Bakira Izetbegovića.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 17:19