Article_Top_970x250

Reis Kavazović: Tretman migranata je sramota za BiH i Europu

traži hitno rješenje

Reis Kavazović: Tretman migranata je sramota za BiH i Europu

pro 30, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Fena

Reisu-l-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović uputio je danas apel svim domaćim i međunarodnim faktorima da se ozbiljno, bez politikantstva i sitnih dnevnopolitičkih interesa, angažiraju oko rješavanja migrantske krize.

Kavazović je u priopćenju istaknuo da razumije sve sigurnosne aspekte problema ilegalnih migracija, kao i to da ovaj problem ne može pasti samo na nekoliko lokalnih zajednica u BiH da se same s njim nose, ali da je neprihvatljivo tretiranje migranata na način na koji se to čini ovih dana.

"Vlasti na svim razinama moraju preuzeti odgovornost i pomoći da se ovaj problem riješi zajedno s Europskom unijom (EU), međunarodnim organizacijama i državama iz kojih migranti dolaze i nitko od njih ne može se ponašati kao da to nije i njihov problem.

„Neljudski i ponižavajući tretman ovih ljudi je sramota za Bosnu i Hercegovinu, ali i Europu. Mi tako ne tretiramo ljude koji su u stanju potrebe. I dok se traga za načinima kako će se BiH i EU zaštititi od ilegalnih migracija jako je bitno da one ostanu otvorene za izbjeglice i one koji su potrebni naše zaštite, a da se s onim ljudima koji su žrtve trgovine ljudima ili ekonomski migranti postupa humano i s ljudskim dignitetom" - kazao je Kavazović.

Dnevnik.ba