StoryEditor

Reis Kavazović: Politički stav moga brata nije i moj osobni ili stav IZBiH

Piše D  /  25.09.2018., 05:09h

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović smatra da građani neće nasjesti na ostrašćene kampanje, ma od koga dolazile i kako se neće povoditi za populizmom bilo koje vrste.

Kako je iz Agencije MINA pojašnjeno, posljednjih dana u nekim medijima eksponirano je članstvo brata reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića, Šemsudina Kavazovića, u jednoj političkoj opciji i njegovi javni istupi, te povezivanje reisu-l-uleme s političkim stavovima njegovog brata.

Reis Kavazović je tim povodom kazao kako svako ima pravo iznijeti osobni stav i osobni dojam o ljudima i događajima, pa tako i njegov brat.

- To ni na koji način ne oslikava moj osobni stav, a posebno ne stav Islamske zajednice u BiH. U stranačkoj kampanji predsjednik, stranka i vlastito mišljenje se mora braniti. Nerijetko ili gotovo u pravilu se pretjeruje. Zato to treba tako i razumjeti – kazao je reis.

Naglasio je da poštuje politički stav njegova brata, kao i političke opcije kojoj pripada, ali zadnju riječ će ipak imati naš narod.

- Da o ovome nisam pitan, ne bih smatrao da se trebam očitovati. Moj je savjet muslimanima da slobodno i bez pritiska bilo koga donose odluke o našoj zajedničkoj budućnosti – istaknuo je reis Kavazović.

Kazao je da kada biramo, trebamo birati one koji su dostojni našeg povjerenja.

-One kojima možemo povjeriti naš život, imetak i čast. Na svakome je da prepozna ko su ti, između ostalog, i na osnovu načina na koji vode kampanju i što nam u njoj nude - kazao je reisu-l-ulema Kavazović, prenosi MINA.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 10:39