StoryEditor
priopćenje

Reis Kavazović komentirao ekshumaciju tijela Muamera Zukorlića

Piše desk  /  17.04.2022., 07:45h
Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, Husein-ef. Kavazovič izdao je službeno priopćenje povodom ekshumacije tijela bivšeg sandžačkog muftije Muamera Zukorlića, u sklopu istrage o utvrđivanju uzroka njegove smrti.

- Podržavam nastojanja obitelji rahmetli Muamera Zukorlića, člana Sabora Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, i bivšeg dugogodišnjeg muftije i predsjednika Mešihata Islamske zajednice u Srbiji, s namjerom da se istraže sve okolnosti i utvrde stvarni uzroci njegove iznenadne smrti. Kako postoje sumnje da smrt rahmetli Muamera Zukorlića nije nastupila prirodnim putem, već da je bila posljedica trovanja, očekujemo od nadležnih državnih organa da poduzmu sve što je potrebno kako bi se, bez sumnje, utvrdile stvarne činjenice u vezi s tim - priopćio je Kavazović.

Ako se uistinu utvrdi da je smrt Muamera Zukorlića bila posljedica trovanja, reis Kavazović je naveo da je potrebno da se počinitelji pronađu hitno i kazne zbog tog "gnjusnog čina".

Podsjetimo, Muamerov sin, Usame Zukorlić, priopćio je na konferenciji za medije da je obitelj pronašla dva laboratorija u inozemstvu gdje su uradili neophodna ispitivanja. Iz jednog laboratorija su, na osnovi dobivenih uzoraka, dobili rezultate da postoji velika vjerojatnost da je testirana osoba bila otrovana teškim metalima, a iz drugog da je osoba otrovana hranom.

Dnevnik.ba

24. studeni 2022 19:10