StoryEditor

Reis Kavazović: Glumimo nekakve multietničke stranke po Sarajevu, jad i tuga

Piše D  /  08.03.2021., 10:03h

Na inicijativu i poziv reisu-l-uleme Islamske zajednice (IZ) u BiH Huseina ef. Kavazovića Fahrudin Radončić (SBB), Bakir Izetbegović (SDA) i Elmedin Konaković (NiP) potpisali su prije nekoliko dana Izjavu o položaju povratnika u RS, a naročito u Srebrenicu.

 

Prosjek starosti

Izjavu su potpisali i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović (SDA) i premijer Federacije Fadil Novalić (SDA). Od onih koji su prisustvovali sastanku, jedino je nije potpisao predsjednik SDP-a Nermin Nikšić.

Komentirajući reakcije nakon potpisivanja Izjave, reis Kavazović za portal "Avaza" je kazao da je pokušao sa ljudima otvoriti pitanje opstanka.

- Nažalost, u glavi nekih ne postoji ništa osim populizma i politikantstva. Vidjeli ste reakciju. Tako nam je godinama. I koliko vidim, potrajat će do našeg nestanka u RS za 10-15 godina. Prosjek starosti našeg svijeta tamo je oko 60 godina. Sve se time kaže. Da Allah dragi sačuva i sakloni.

 

Multietničke stranke

Eto, pravi se dom za majke Srebrenice, koje nemaju nigdje nikoga u Potočarima. Kad njih pokopamo, pitamo li se što ćemo. Ne, glumimo nekakve multietničke stranke po Sarajevu – poručuje reis Kavazović.

Ističe da nema ništa više dodati osim - jad i velika tuga.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 18:05