StoryEditor

Rebić junak Frankfurta: Niko Kovač osvojio Kup i pokazao zašto je trener za Bayerna

Piše Toni Raspudić  /  19.05.2018., 10:05h

U velikom finalu Eintracht je pobijedio s 3:1 veliki Bayern Munchen, klub na čiju klupu od iduće sezone sjeda upravo Kovač. Junak ovog finala bio je još jedan Hrvat, napadač Ante Rebić koji je zabio dva pogotka za svoj klub.

Već u 11. minuti Frankfurt je šokirao Bayern. Izgubili su Bavarci loptu na svojoj polovici. Rebić je ukrao loptu, odigrao dupli pas s Boatengom i sjajno pogodio za 1:0 Eintrachta. Bio je to 8 pogodak za hrvatskog napadača u ovoj sezoni.

U nastavku je Bayern očekivano diktirao tempo, imao posijed lopte i stvarao dobre prilike, no Frankfurt se sjajno branio i čekao svoje prilike iz kontri.

Na odmor se otišlo s 1:0 za momčad Nike Kovača koja je iz svog jedinog šuta u okvir gola postigla taj vodeći pogodak.

No, bolju igru Bayern je krunisao u 53. minuti. Kimmich je poslao prizemnu loptu prema Lewandowskom, a poljski napadač uz pomoć Mascarella pogađa za 1:1.

Dominirao je Bayern i u nastavku susreta, ali ponovno su se propisno ispromašivali Muller i Lewandowski. Ali, zato je Ante Rebić na drugoj strani sve koristio. Oduzeli su igrači Frankfurta loptu u 82. minuti, ispucali je napamet naprijed, a Rebić pretrčava obranu Bavaraca i postiže svoj drugi pogodak za nevjerojatnih 2:1.

Do kraja se Frankfurt grčevito branio, ali ne samo da se obranio, već preko Gaćinovića postavio i konačnih 3:1,  te priredio veliko iznenađenje pobijedivši velikog bavarskog diva. Pokazao je Niko Kovač ovom pobjedom zašto je trener kalibra za veliki Bayern.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 01:15