StoryEditor

Real ovo ne pamti 18 godina! Modrić glavna tema sportskog direktora

Piše D  /  16.08.2018., 09:08h

Nogometaši madridskog Atletica u Tallinnu su pobijedili gradskog rivala Real 4:2 nakon produžetka te osvojili Uefin Superkup, prenosi Večernji.hr.

Simeoneova momčad povela je najbržim golom u povijesti Superkupa jer Diegu Costi trebalo je samo 51 sekunda. Kraljevi su okrenuli golovima Benzeme i Ramosa, da bi utakmicu drugim golom u produžetke odveo Costa. U dodatnih 30 minuta igre mrežu Reala za konačnih 4:2 tresli su Saul Niguez i Koke.

- Jako smo sretni, pobijedili smo u dva finala. Žarko smo htjeli osvojiti europski trofej protiv njih - to je važno za naše samopouzdanje - rekao je Diego Costa. Bio je to debi na klupi novog trenera Reala Julena Lopeteguija.

- U finalu onaj tko napravi više pogrešaka obično izgubi, a Atletico je stručnjak u tome. Kad smo bili na najboljoj razini, oni su došli na 2:2. Podignut ćemo se i nastaviti dalje - rekao je trener kraljeva.

Inače, bio je prvi finale nekog međunarodnog natjecanja koje je Real izgubio nakon 18 godina.

Zaustavili su se na brojci od 13 dobivenih finala, a posljednji tko ih dobio prije Atletica bio je Boca Juniors još 2000. godine u finalu Interkontinentalnog kupa 2000. kada je završilo 2:1. Luka Modrić priliku za igru dobio je od 57. minute, a baš je hrvatski reprezentativac bio glavna tema direktora kluba Emilija Butraguena.

- Ne postoji slučaj Modrić, on je nevjerojatno sretan što će i dalje igrati za nas - rekao je Butrageno koji se osvrnuo i na poraz kraljeva.

- Nije to rezultat koji smo očekivali. Bili smo bolja momčad, no poremetila nas je ozljeda Casemira. Oni su bili odlučniji u produžetku i iskoristili priliku. Navijači Reala zazivaju pojačanja...

- Prije utakmice sam rekao da smo zadovoljni s momčadi, a jedan poraz ništa ne mijenja - zaključio je Butragueno.

Dnevnik.ba

 

27. travanj 2024 03:16