StoryEditor

Real Madrid dobiva novi stadion? Teren će se izvući i čuvati u stakleniku...

Piše D  /  14.05.2020., 09:05h

Usred korona krize Real Madrid ne misli štedjeti. "Kraljevski klub" još lani počeo je s renoviranjem stadiona Santiago Bernabéu koji će po mnnogočemu biti spektakularan. Radovi na obnovi stadiona vrijede oko 400 milijuna eura, a cure i detalji oko toga kako će u konačnici izgledati.

Španjolski list Marca, blizak klubu, objavio je kako će teren biti pomičan. Sedam poprečnih ploča širokih 15 metara i visokih između 23 i 25 centimetara moći će se izvlačiti i tako sačuvati travnjak za neke druge događaje.

Koncerti će se tako održavati cijele godine, a ne samo po završetku sezone kao dosad (zbog očuvanja travnjaka) i tako klubu donijeti veću zaradu. Cilj je da stadion bude maksimalno iskorišten sedam dana u tjednu.

Te će se ploče skladištiti jedna iznad druge u posebnoj prostoriji unutar stadiona, svojevrsnoj stakleničkoj pećini u kojoj će cijelo vrijeme imati idealnu temperaturu, svjetlost i vlažnost. Izvan stadiona ne mogu jer zbog skučenoga urbanog prostora jednostavno nema mjesta.

Sličan sustav od ranije ima Veltins Arena, stadion Schalkea, kojoj za pomicanje travnjaka treba čak 12 sati, te novi stadion Tottenhama. Kod novog Bernabéua, uvjeravaju Madriđani, cijeli bi se teren trebao izvući za samo nekoliko minuta.

Zbog opsežnih radova Real do daljnjega neće igrati na Bernabéuu, nego će preseliti na manji stadion Alfreda Di Stéfana. Kapacitet se neće mijenjati, ostat će na 81.000 mjesta, a stadion će dobiti i pomični krov, još trgovina, restorana i hotel sa sobama koje će imati pogled na teren. Sve bi trebalo biti gotovo 2023, pišu 24sata.hr.

Dnevnik.ba

08. svibanj 2024 03:23