03.02.2022., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Zastupnica u Zastupnickom domu Parlamenta BiH Snjezana Novakovic-Bursac (SNSD) prije pocetka danasnjeg zasjedanja Zastupnickog doma Parlamenta BiH dala je izjavu za medije. Photo: Armin Durgut/PIXSELLARMIN DURGUT/PIXSELL - Pixsell
StoryEditor
TEHNIČKE IZMJENE

Reakcije iz RS-a na Schmidtova nametanja: Nelagalan i neprikladan akt

Piše Desk  /  26.03.2024., 17:42h

"Riječ je o potpuno nelegalnom i neprikladnom aktu, a o samom sadržaju je teško govoriti jer ga nisam vidjela", rekla je Novaković Bursać, izaslanica u Klubu Srba u Domu naroda PS BiH komentirajući nametanje tehničkih izmjena Izbornog zakona BiH.

Izaslanica kluba Srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać rekla je da u izmjenama Izbornog zakona koje je nametnuo Christian Schmidt nije bitan sadržaj već to da jedna strana - bošnjačka navija za strance koji bi prema njihovoj želji uređivali odnose u BiH.

"Riječ je o potpuno nelegalnom i neprikladnom aktu, a o samom sadržaju je teško govoriti jer ga nisam vidjela", rekla je Novaković Bursać u izjavi za Srnu.

Prema njenim riječima, napuštanje bošnjačkih delegata s prethodne sjednice Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH bilo je otvaranje puta za to, njima željeno nametanje.

Ona je dodala da u ovakve "izlete" i nepromišljene poteze može ići samo neko tko ne misli dobro niti BiH, niti Europi.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 11:20