Article_Top_970x250

Reakcija Sanje Vlaisavljević o Memorandumu Boing

NAVODNO BOŠNJAČKO NAČERTANIJE

Reakcija Sanje Vlaisavljević o Memorandumu Boing

sij 12, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Komentar Sanje Vlaisavljević, analitičarke iz Sarajeva, o Memorandumu Boing, svojevrsnom bošnjačkom Načertaniju koji smo jučer  na našem portalu objavili uz ogradu i napomenu kako nismo sigurni u autentičnost dokumenta i autora, prenosimo bez uredničkih intervencija. 

Komentar Sanje Vlaisavljević, analitičarke iz Sarajeva, o Memorandumu Boiong, svojevrsnom bošnjačkom Načertaniju koji smo jučer  na našem portalu objavili uz ogradu i napomenu kako nismo sigurni u autentičnost dokumenta i autora, prenosimo bez uredničkih intervencija. 

Reakcija Sanje Vlaisavljević: 

Ako je vjerovati autentičnosti ovog dokumenta onda se dokument uistinu realizira sasvim vjerodostojno i autentično. Asimilacija, poslušnost, podanički odnos, međunarodna potpora, poslušnici, "naši" ljudi, građanska ideja, utopistička ambicija, medijsko okružje koje sluša, intelektualci koji ne dvoje, intelektualci koji moraju i trebaju, intelektualci koji se vole vidjeti "tamo negdje,  političari koji od politike imaju samo zelju da budu u vlasti, ustroj države koji štiti od prisustva drugih, ideja žrtve koja potire svaki drugi žrtvin trag i još mnogo toga se iščitavaju iz teksta koji je objavljen na portalu dnevnik.ba a koji govori o jednoj ideji, jednog naroda i njegovih intelektualaca koji su decenije proveli izvan BiH kreirajući ju kao mjesto za sebe i svoje snove. Zaboravili su sitan detalj. - tamo sniju i drugi narodi, prostor se mora otvoriti, a zatvaranjem će ga nestati, nažalost.

R.I. / Dnevnik.ba 

Article_Bottom_970x250