Article_Top_970x250

Reagirali iz SNSD-a: Što je više Bećirovića, to je manje Bosne i Hercegovine

dom naroda pbih

Reagirali iz SNSD-a: Što je više Bećirovića, to je manje Bosne i Hercegovine

tra 08, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Avaz

Na riječi izaslanika Denisa Bećirovića u Domu naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine da "Dodik poziva na rat i to treba javno reći", reagirali su iz Kluba Srba.

- Ako Dodik krene mimo Ustava i zakona, onda mora znati da tada slijede neka druga pravila”, kazao je izaslanik Denis Bećirović.

Odgovorio mu je izaslanik Nikola Špirić.

- Što je više Denisa Bećirovića i njegovih ovakvih nastupa, topi se priča o Bosni i Hercegovini. U što se ovaj dom pretvara? Je li Denis Bećirović baba Vanga da tumači mišljenja izaslanika, zastupnika, članova Predsjedništva BiH? Prijetnja nikada nije izgrađivala BiH, niti će sada, i molim Denisa da to ne čini. Nećete vi probleme koji postoje u FBiH prebaciti na Milorad Dodika. Ne možete Miloradom Dodikom pokriti sve nesporazume koji postoje u FBIH. Dodik jasno iznosi svoje stavove, ali ovo nije mjesto za optužbu, naveo je Špirić.

Odgovorio mu je i Sredoje Nović.

- Ovaj dom se pretvara u nešto što nitko od nas u budućnosti ne bi želio. Ako je ovako, ja sam spreman zatražiti da napustimo sjednicu u ime Kluba srpskog naroda”, naveo je Nović.

Dnevnik.ba