StoryEditor

Razveselili su i Zlatka Dalića! Varaždin svladao Šibenik i plasirao se u prvu ligu

Piše D  /  18.05.2019., 09:05h

NK Varaždin novi je prvoligaš! Varaždinci su pred oko osam tisuća ljudi na stadionu Anđelko Herjavec svladali glavnog konkurenta Šibenik s 3:1 i tako kolo prije kraja Druge HNL osigurali ulazak u prvi razred.

Junak pobjede Varaždinaca bio je Leon Benko koji je zabio dva gola. Prvo se u strijelce upisao u 40. minuti iz jedanaesterca, no gosti su uspjeli izjednačiti preko Princea Ampema u 50. minuti. 

Raspoloženi Dejan Glavica u 60. minuti vratio je prednost domaćinu, a važan se trenutak dogodio deset minuta kasnije kada je Josip Bilić zaradio drugi žuti karton i Šibenik je ostao s igračem manje. 

Konačni rezultat postavio je Benko udarem iz slobodnjaka s 20-ak metara. To mu je bio 21. gol ove sezone u Drugoj HNL. Varaždin, klub koji je osnovan 2012. godine nakon stečaja Varteksa, tako prvi put u povijesti izborio ulazak u prvu ligu.

Na današnjoj utakmici bile su brojne poznate osobe među kojima i hrvatski izbornik Zlatko Dalić koji je ulagač u klub i navijač Varaždina. Za drugoplasirani Šibenik još ima šanse da se plasira u Prvu HNL jer će protiv Istre igrati dodatne kvalifikacije, prenosi Večernji.hr.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 02:12