StoryEditor
popularni voditelj

Razotkrivanje ”efendije” Velimira Bujanca

Piše desk  /  29.07.2022., 17:55h

Velimir Bujanec je zasigurno najkontroverzniji ali i najpopularniji hrvatski novinar i televizijski voditelj. Od 2010. godine urednik je i voditelj televizijske emisije Bujica koja se emitira na brojnim TV-kanalima i ima nevjerojatnu gledanost. Iako se u javnosti predstavlja kao zaštitnik domoljubnih vrijednosti i puna su mu usta priče o hrvatstvu , njegova uloga po pitanju zaštite i borbe za prava Hrvata u BiH je više nego upitna.

Prije desetak godina kada su Hrvati u BiH politički bili na dnu, kad je Željko Komšić 2010. drugi put, bošnjačkim glasovima, izabran za člana Predsjedništva BiH, a istodobno sklepana tzv. platformaška vlast u kojoj su Hrvate trebali glumiti notorni Lijanovići i minorni HSP,  koji su bili sitne marionete nacionalističke bošnjačke politike pod krinkom građanske BiH, Bujanac je iz tjedna u tjedan dovodio Živka Budimira, Zvonka Jurišića i druge bošnjačke pijune i davao prostor nekim  bošnjački lobistima u hrvatskoj javnosti ( dr. Ivo Banac, op. a.), prenosi Crodex.

Iako je u međuvremenu imao nekoliko emisija u kojima je ugostio Zlatana Miju Jelića, Prkačina ili Rojsa koji su govorili i zločinima od strane bošnjačke Armije , u posljednje vrijeme dok se Hrvati u BiH doslovno bore za politički opstanak, Velimir Bujanec o svemu šuti i čak u stilu bošnjačkih medija optužuje predstavnike Hrvata u BiH za ”šurovanje” sa Srbima i Dodikom . Navedeno ”šurovanje” u biti nije ništa drugo nego suradnja iz nužde .Primjerice da te suradnje nije bilo , vjerojatno još nekoliko godina ne bismo dobili Pelješki most.

Zanimljivo je također pratiti facebook objave Velimira Bujanca u posljednje vrijeme . Primjerice prije 3 dana je bila obljetnica monstruoznog zločina u Briševu koje su srpske snage učinile nad Hrvatima u BiH i Bujanec je to popratio objavom na svom facebook profilu ali istovremeno nema objava koje podsjećaju ili osuđuju zločine bošnjačke Armije BiH što sasvim sigurno nije slučajno.

Primjerice , danas nema objave o strašnom zločinu koje je tzv. Armija BiH počinila u Doljanima ili Bugojnu. Ili nema objave niti emisije o 8 ubijene djece od strane tzv. Armije BiH u Vitezu 10.6.1993. Također, nema objava o prijetnjama i pozivima na rat od strane bošnjačkih političara. Postavlja se pitanje zašto? Je li možda Bujanec , kao i mnogi probošnjački novinari i lobisti u Hrvatskoj potplaćen od strane bošnjačkih tajnih službi ili je samo pod utjecajem svog bliskog prijatelja Zlatka Hasanbegovića koji se još nikad nije jasno izjasnio o zaštiti Hrvata u BiH od velikobošnjačkog unitarizma. Mogli bismo reći da kao što Plenkovićevu politiku kreira Milorad Pupovac, Bujančeve emisije uređuje Zlatko Hasanbegović.

Zanimljivu ocjenu Bujančeva rada je dao i Nino Raspudić koju vrijedi poslušati:

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 02:46