StoryEditor

Razočarani Gračan: Svjetski smo prvaci u pretvaranju uspjeha u neuspjeh

Piše D  /  22.06.2019., 09:06h

Hrvatska nogometna reprezentacija izgubila je izglede za polufinale EP-a za igrače do 21 godine koji se igra u Italiji i San Marinu.

U drugom kolu u skupini mladi vatreni poraženi su od vršnjaka iz Francuske s 0:1. Izbornik Nenad Gračan bio je zadovoljan igrom svoje momčadi.

- Čestitam svojim igračima na izvedbi, utakmica je bila zaista dobra u svakom smislu. Imali smo dosta prigoda protiv snažnog suparnika, ali kada se ne postigne pogodak, ulazi se u probleme. Čestitam i Francuskoj na pobjedi - rekao je Gračan za službenu stranicu HNS-a.

Momčad se trebala psihološki vratiti nakon poraza u prvom kolu protiv Rumunjske (1:4). - Nije bilo lako vratiti se nakon onakvog poraza od Rumunjske, a odigrali smo odličnu utakmicu bez obzira na poraz. Trebalo je ‘vratiti‘ dečke na psihološkom planu jer kvalitetu posjeduju, a nama je uvijek prioritet stvaranje igrača za A-reprezentaciju. Zaslužili su sve pohvale, podigli su se nakon što smo razgovarali i napravili izmjene te možemo biti zadovoljni.

Hrvatska i Engleska nisu osvojili niti bod u skupini, međusobni susret u ponedjeljak (21 sat) bit će samo za prestiž. - Nakon 15 godina čekanja vratili smo se na Europsko prvenstvo i uvijek smo optimisti kada dođemo na turnir, no svjetski smo prvaci kada treba od uspjeha napraviti neuspjeh.

Već nakon prvog poraza počelo se govoriti da je sve naopako - kazao je Gračan.

Josipu Brekalu je nakon detaljne dijagnostičke obrade, ustanovljeno je kako je zadobio nagnječenje patelarne tetive. - Pokazao je veliku želju da zaigra bez obzira na ozljedu, iako bi novi udarac izazvao veće komplikacije. On je važan i seniorskoj reprezentaciji, kako ne bi bio i nama. Njegov izostanak u prvoj utakmici bio je osjetni hendikep.

- Potvrdilo se da na ovom Europskom prvenstvu nema slabih reprezentacija. Podcjenjivalo se Rumunjsku, a oni su sada pobijedili i Engleze. Mi moramo svoju treću utakmicu odigrati kvalitetno i na najbolji se način oprostiti od turnira - zaključio je izbornik Nenad Gračan, prenosi Večernji.hr.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 23:14