StoryEditor
šokantna izjava

"Razmaženi građani" se ne slažu s ministricom: "Neka se zamijeni s mojim ocem koji živi od 350 KM mirovine"

Piše desk  /  21.01.2022., 16:41h
"Mi više foliramo nego što živimo", komentar je Sarajlije na skorašnju izjavu Bisere Turković, ministrice vanjskih poslova Bosne i Hercegovine o tome kako se u našoj zemlji dobro živi, te da su građani razmaženi. Sarajlija s ovakvim komentarom nije bio usamljen - sagovornici N1 poručuju kako bi se Turković trebala zamijeniti sa bh. umirovljenicima.

Izjave ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković, u kojima tvrdi kako dobro živimo u BiH, da smo malo razmaženi te da je dobro jer nemamo beskućnika u šatorima oko Predsjedništva i Vijeća ministara BiH, izazvale su burne reakcije građana.

Bio je to povod da na ulicama Sarajeva N1 upita građane kako zaista žive, te što misle o ovakvim opaskama.

“Ona gleda stvari iz svoga kuta, neko tko ima ne znam koliko stanova i kuća da priča da mi dobro živimo, stvarno je van pameti, gledajte koliko što košta, užas jedan”, rekla je Sarajka.

“Ja mislim da nismo razmaženi i loše živimo”, potvrdila je još jedna građanka.

“Nigdje veze nema, ta gospođa se trebala zamijeniti s mojim ocem koji ima 90 godina, koji ima mirovinu 350 maraka, pa da vidi kako moj otac živi i mnogi, da ne kažem 99 posto umirovljenika koji žive u BiH, hvala joj, baš je interesantna”, rekao je još jedan građanin.

“Nismo razmaženi, Bože sačuvaj, a ne živimo mi teško, nego više foliramo nego što živimo”, dodao je još jedan sugovornik.

Dnevnik.ba

25. svibanj 2022 11:57