StoryEditor

Različitost i uključenost teme natječa Franjevačkog muzeja Široki Brijeg

Piše D  /  25.08.2020., 12:08h

Spomenutom temom Međunarodni dan muzeja 2020. želi postati mjesto okupljanja kako bi se proslavile različitosti perspektiva koje čine zajednice i osoblje muzeja, ali i vodeći alat za prepoznavanje i nadilaženje predrasuda o onome što prikazuju i pričaju muzeji.

Te se razlike mogu odnositi na različite teme, uključujući nacionalnost, spol, seksualnu orijentaciju i identitet, socio-ekonomsku pozadinu, razina obrazovanja, fizičke sposobnosti, političku pripadnost i vjerska uvjerenja, priopćeno je iz Franjevačkog muzeja i galerije Široki Brijeg.

Na natječaj se mogu prijaviti svi akademski obrazovani umjetnici iz područja vizualnih umjetnosti, a mogu se prijaviti umjetnici iz zemlje i inozemstva s djelima u svim likovnim tehnikama i medijima, s tim da svaki sudionik može prijaviti do tri rada. Natječaj će biti otvoren od 1. rujna do 1. listopada, a radovi se obavezno prijavljuju u digitalnom obliku na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Radove koje stručni žiri odabere za izlaganje potrebno je poslati najkasnije do 15. listopada ili ih osobno donijeti u Galeriju.

Otvorenje izložbe bit će upriličeno 14. studenoga 2020. u Franjevačkom muzeju i galeriji Široki Brijeg u 19 sati.

Izložba će trajati mjesec dana.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 15:16