StoryEditor

Razjašnjene okolnosti požara u krugu tvornice ´Lasta´

Piše D  /  19.08.2018., 11:08h

Naravno, kako već imaju iskustvo sa zgradama duhanskih stanica u hercegovačkim gradovima i gradićima, nadobudni su odmah dali mašti na volju, međutim bila je to bura u čaši vode. Naime, od Mate Jurkovića, zapovjednika Protupožarne profesionalne postrojbe „Čapljina“ doznalo se da se sve zbilo bilo pukim slučajem, odnosno u duhu pučke – vatra je dobar sluga, a loš gospodar.

„Angažirani radnici čistili su krug oko poslovne zgrade i pogona „Laste“, kad su završili tražili su naše odobrenje, mogu li zapaliti nekoliko hrpa trave. Kako su pripremili i hidrant i ostalu opremu, mi smo im odobrili. Međutim, dok je gorjelo, zapuhao je vjetar i vatra im je jednostavno pobjegla, proširila se na dio gdje nije čišćeno, te ogradu uz put za vojarnu, a tu je bilo nekoliko parkiranih vozila. Čim su shvatili da je sami ne mogu obuzdati zvali su nas u pomoć. Relativno brzo smo zaustavili širenje vatre, tako da nikakvih šteta nije bilo“, pojašnjava zapovjednik Jurković, te podvlači:

„Upravo ovaj slučaj gdje nije bila u pitanju nepažnja, nego okolnosti, to jest iznenadni vjetar, pokazuju kako su opravdana sva naša upozorenja da se vatra na otvorenom ne pali bez nadzora. Dakle, u ovom slučaju građanima mogu poručiti – nije bilo nikakve namjere, jednostavno je u pitanju splet okolnosti.“

Valja reći da Čapljinci, i ne samo oni, s velikom pažnjom prate vijesti o ponovnom pokretanju „Laste“. Vijest ih obradovala kao malo koja u zadnjih dvadesetak godina, pa otud veliko zanimanje za požar koji to praktično nije ni bio. Reakcije građana samo su još jednom potvrdile da je Tvornica keksa i vafla, sinonim Čapljine. Uglavnom, nakon svega krug je čist, a za očekivati je da će i napori za pokretanje proizvodnje uroditi plodom.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 06:51