StoryEditor

´Razgraničenje s Kosovom je najzdravije rješenje za Srbiju i Srbe´

Piše D  /  06.06.2019., 12:06h

On je za TV Prva rekao da će tamo biti i kosovski predsjednik Hašim Tači, ali da neće s njim imati bilateralni sastanak.

"Idem oslobođen svake krivnje i odgovornosti za ono što se događa na Kosovu", rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije sudjelovat će sutra na međunarodnoj konferenciji u Bratislavi na panelu o budućnosti dijaloga Beograda i Prištine, prenio je RTS.

Po navodima RTS-a, skupu će prisustvovati i predsjednik Kosova Hašim Tači.

Konferencija GlobSec posvećena je sigurnosti u središnjoj Europi.

Vučić je rekao da se zalaže za razgraničenje na Kosovu, ocijenivši da je to "apsolutno najzdravije za Srbiju i Srbe".

On je za televiziju Prva rekao i da će referendum na tu temu biti raspisan ako bude imao nešto predložiti narodu, a, kako je rekao, prijedlog trenutno nema.

"Ja sam za razgraničenje i toga se ne stidim, ali Srbi su protiv toga i ja sam razumio poruku naroda. Mi nismo spremni da čujemo istinu oko Kosova, čak i kad je svi znaju. Neće to ljudi prihvatiti jer to dira u njihove emocije", kazao je predsjednik Srbije.

Govoreći o predstojećoj sjednici Vijeća sigurnosti UN-a o stanju na Kosovu poslije upada jedinice ROSU u općine sa srpskom većinom, Vučić je rekao da je sjednica VS UN uvijek važna zbog "statusnog pitanja" ali je i ocijenio da je skup u Parizu početkom srpnja u organizaciji francuskog predsjednika Emmanuela Macrona i njemačke kancelarke Angele Merkel, "mnogo važniji", iako, kako je naveo, nije siguran da će uopće biti održan.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 21:26