StoryEditor

Ražestio se Miro Lazović: "Milanovićeva laž nije nimalo naivna..."

Piše D  /  19.09.2020., 07:09h

Politički udari na Bosnu i Hercegovinu se pojačavaju. I iznutra i izvana. Tandem Dodik-Čović dogovorenu politiku blokada i ucjena s domaćeg terena prenose na terene naših susjeda. Lider Srbije Aleksandar Vučić javno šalje pomirljive poruke, a tajno podržava Dodikovu zapaljivu retoriku. Njegova politika je prepoznata i ne može joj se vjerovati. Zbog toga su razumljive rezerve s naše strane prema ideji uspostavljanja zone "mini Schengen", kazao je Miro Lazović, član Predsjedništva Pokreta socijalne pravde i demokracije, na početku komentara koji je objavio na službenoj Facebook stranici.

Lazović je ocijenio kako nakon Beograda, dodatni pritisak dolazi iz Zagreba.

"Nakon susreta s Dodikom, predsjednik Hrvatske Zoran Milanović šalje neprihvatljive poruke. Ponavlja Dodikovu floskulu da je BiH u Daytonu sastavljena od dva entiteta. Ta laž nije nimalo naivna. Jer ako je nešto sastavljeno lako se može i rastaviti. Kao predsjednik hrvatske države, koja je članica EU, Zoran Milanović bi se morao uozbiljiti i pravilno tumačiti Daytonski mirovni sporazum. U svojoj bahatosti ponižava i vrijeđa BiH i njene građane. Našu državu uspoređuje s propalim Jugom 45, a građane gura u etničke torove. Člana Predsjedništva BiH Željka Komšića naziva parazitom hrvatskog korpusa. Ta rečenica više govori o Milanoviću i diskreditira ga kao ozbiljnog državnika", zaključio je Lazović.

Dodao je kako snažne inicijative, a najavio je to i bivši ministar vanjskih poslova Hrvatske Mate Granić, ići će i prema Bruxellesu s ciljem izmjena Izbornog zakona BiH, kako to traži HNS i Dragan Čović.

"Taj pristup etnički dijeli našu državu, a građanska prava i slobode briše u potpunosti i suprotan je EU i njenom građanskom uređenju. Posebno je na udaru dva HDZ -a, mostarskog i zagrebačkog, Željko Komšić koji čvrsto stoji u obrani građanskog koncepta vlasti. On im je trn u oku", kazao je Lazović.

Na kraju je ocijenio kako Željka Komšića ne treba osobno braniti jer on to i sam dobro radi, ali "treba braniti građanski koncept koji on zagovara. Obrana tog principa je obrana naših političkih prava i sloboda. To je obrana naše budućnosti".

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 01:24