StoryEditor
nizozemska

Razbojnici odjeveni u likove iz hit serije ukrali rijetki dijamant, sumnja se na Pink Panthere iz Srbije

Piše desk  /  30.07.2022., 08:06h

‘Sumnja se da su u pitanju‘ Pink Pantheri s Balkana i da su vjerojatno u pitanju Srbi, jer su oni i više nego poznati članove ove ozloglašene bande‘, pišu nizozemski mediji

Nizozemski istražitelji intenzivno tragaju za osumnjičenom petorkom koja je maskirana upala na sajam umjetnosti i antikviteta TEFAF, izvršila oružanu pljačku i odnijela poseban žuti dijamant.

Sumnja se na Pink pantere s Balkana, piše Kurir.

Oružana pljačka dogodila se 29. lipnja u jutarnjim satima na vrlo posjećenom sajmu umjetnosti TEFAF u MECC-u u Maastrichtu. "U pljački nitko nije ozlijeđen, ali su ukradeni nakit, žuti dijamant, jedini takav na svijetu. U potrazi smo za najmanje petoricom bjegunaca i postoji bliska suradnja s belgijskom i njemačkom policijom", priopćila je nizozemska policija.

Naveli su i detaljan opis pljačke te objavili da su nakon kaznenog djela uhitili dvije sumnjive osobe, ali one su nakon kratkog informativnog razgovora puštene na slobodu.

"Ubrzo nakon pljačke policija je uhitila dvije osobe, Belgijance stare 22 i 26 godina. Oni su upravljali vozilom sive boje s belgijskom registracijom, koje je zaustavljeno na A2 ispred tunela Willem Alexander u pravcu juga", kažu policajci i dodaju: "Ponašali su se toliko sumnjivo da je bilo dovoljno razloga da ih se uhiti zbog sumnje da su uključeni u pljačku. Međutim, oni su pušteni 30. lipnja i više nisu osumnjičeni.

Pljačka je digla na noge cijelu Nizozemsku i

svi se pitaju jesu li kradljivci dijamanata Srbi. "Sumnja se da su u pitanju Pink Pantheri s Balkana i da su vjerojatno u pitanju Srbi jer su oni i više nego poznati članove ove ozloglašene bande", pišu nizozemski mediji.

Istražitelji su se oglasili 4. srpnja te objavili nove fotografije i videosnimke pljačke. Na fotografijama se jasno vide lica razbojnika, njihov bijeg kao i slika mogućeg petog člana bande. "Nepoznati muškarac, inače peti osumnjičeni, kupio je kartu za četvoricu razbojnika kako bi mogli ući na sajam. Policija sumnja da su naočale koje razbojnici nose dio njihove maske", navode nizozemski mediji.

Videosnimka koji su snimili očevici pljačke pokazuje da četvorica muškaraca u jaknama i s kačketima, nalik onima koje nose likovi popularne serije Peaky Blinders, sudjeluju u pljački. Jedan od njih ima macolu kojom razbija izlog, dok su ga drugi pljačkaši okružili i oružjem prijetili svakome tko se približi. Kada se dijamant našao u ruci jednog od pljačkaša, stavio ga je u vreću i krenuo trčati zajedno s ostalim razbojnicima u nepoznatom smjeru, prenosi net.hr.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 02:07