StoryEditor

Razbijen display u Mostaru na kome se pružala podrška Atifu Dudakoviću

Piše D  /  01.03.2021., 03:03h

Podsjetimo, prije nekoliko dana Dudaković je hospitaliziran u u klinici Podhrastovi u Sarajevu zbog komplikacija izazvanih koronavirusom, nakon čega su na navedenom displayu osvanule poruke podrške i njegove fotografije.

Zbog toga je stiglo i oštro priopćenje kluba vijećnika HDZ BIH u Gradskom vijeću

"Klub vijećnika HDZ BIH u Gradskom vijeću Grada Mostara najoštrije osuđuje reklamiranje ratnog zločinca Atifa Dudakovića na video zidu u središtu Mostara. To je prst u oko hrvatskim žrtvama takozvane Armije BiH i vraćanje u prošlost uz otvaranje starih rana. Uzburkavanje i zatezanje međunacionalnih odnosa je skretanje s puta socijalne sigurnosti žitelja Mostara. Aveti prošlosti, kosturi iz ormara, opskurni likovi koji se ponovo u gradu na Neretvi pokušavaju nametnuti kao agenda u javnom diskursu neće proći. Oni koji reklamiraju Atifa Dudakovića i Hamdiju Abdića Tigra neka odgovore na pitanje kakva je sudbina Vlade Šantića, generala Hrvatskog vijeća obrane i Hrvatske vojske, koji je nestao 8. ožujka 1995. godine i čija se sudbina ni nakon 26 godina ne zna. Ovakvi modeli ponašanja i spinova političkog Sarajeva neće proći u modernom europskom gradu za kakav se zalažemo", priopćeno je.

Atif Dudaković tijekom rata u BiH bio na čelu Petog korpusa, postrojbe zadužene za obranu šireg bihaćkog područja, optužen je za zločine koji obuhvaćaju ubojstva više od 300 osoba srpske nacionalnosti, uglavnom civila, ali i ratnih zarobljenika, progone i zlostavljanja civila i ratnih zarobljenika, kao i uništenje 38 pravoslavnih crkava i drugih vjerskih objekata.

Podsjetimo, on je i glavni osumnjičeni za smrt Vlade Šantića generala HVO-a, čije ubojstvo nikad nije razriješeno, piše Hercegovina.info.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 19:00