StoryEditor

Ravno i Ljubuški idu zajedno u turističke projekte

Piše D  /  11.01.2018., 08:01h

Planirana poslovna suradnja ogleda se u razvojnim potrebama JP Parkovi i JP Vjetrenica preko unapređenja turizma te povezivanja i jačanja odnosa između općine Ljubuški i općine Ravno.

Potpisanim sporazumom dogovoreno je zajedničko nastupanje dvaju javnih poduzeća prilikom prijavljivanja za EU fondove, kao i projekte prekogranične suradnje te međusobno reklamiranje tako što bi JP Parkovi d.o.o. na svojem parkirališnom prostoru na Kravici postavili reklamu s plakatom Vjetrenice i potrebnim informacijama, kao i postavljanje reklamnih plakata slapova Kravica s potrebnim informacijama na parkirališni prostor Vjetrenice.

Uz navedeno, dogovoreno je dijeljenje posjetiteljima promotivnih letaka JP Parkovi d.o.o. na ulazu u Vjetrenicu, kao i dijeljenje posjetiteljima na Kravici promotivnih letaka JP Vjetrenica te ujedno i osmišljavanje zajedničkih cjelodnevnih izleta kao proizvoda za agencije te njihovo nuđenje turističkim agencijama na tržištu. Kako je rečeno prilikom potpisivanja sporazuma, cilj suradnje je zajednička promocija prirodnih ljepota BiH, ali i zajednički nastup jednim dijelom pri prijavama na Fond za zaštitu okoliša, kao i ostale institucije koje se izravno ili neizravno vežu uz turizam.

Direktor JP Parkovi Ljubuški Vedran Markotić kazao je kako je ovo prvi korak na jačanju turističke ponude. - Moramo se širiti, povezivati i raditi na brendiranju Hercegovine kao turističke destinacije.

Ovo je neki naš prvi korak prema tome jer samo zajedničkim nastupom prema vani možemo povećati broj turista u našoj regiji - zaključio je Markotić te pozvao ostale općine koje imaju turistički potencijal da im se pridruže. Inače, svečanom potpisivanju ugovora u prostorijama JP Parkovi nazočili su predsjednik Općinskog vijeća Ljubuški Tihomir Kvesić te načelnik općine Ravno Andrija Šimunović.

Dnevnik.ba

 

19. travanj 2024 03:32