StoryEditor

Ravnateljica škole snimljena kako daskom tuče djevojčicu

Piše D  /  08.05.2021., 08:05h

Ravnateljica škole Melisa Carter u svom uredu drvenom daskom udarala je 6-godišnju djevojčicu. Na videu koji je snimila majka djevojčice vidi se kako ravnateljica savija djevojčicu i udara je nekoliko puta.

Majka učenice je rekla da je 13. travnja primila poziv iz osnovne škole i da joj je javljeno da je njena kćerka oštetila monitor na računalu. Njoj je rečeno da dođe u školu i ponese 50 dolara kako bi platila štetu. Kada je stigla u školu, zatekla je nešto što je zaprepastilo i počela je tajno telefonom snimati događaj.

Nakon prvog udarca dijete počinje plakati i pokušava se odmaknuti od ravnateljice i još jednog zaposlenog koji se nalazio u uredu, međutim službenik je počeo vikati na nju i rekao joj je da se odmah vrati u prethodni položaj, a zatim je još dva puta udara veslom.

Majka, čiji identitet iz predostrožnosti nije otkriven, rekla je da je bila užasnuta prizorom koji je zatekla. Nju su na društvenim mrežama mnogi osudili jer umjesto da pomogne svom djetetu i spriječi da ono bude maltretirano ona je počela snimati.

“Ravnateljica je pod istragom i sigurno će biti kažnjena za učinjeno. Škola ne dopušta nikakav oblik kažnjavanja i ovo što se dogodilo nedopustivo je. Djevojčica je bila prestravljena i osjećala se ranjivo”, rekao je odvjetnik.

Iz policijske uprave u Clewistonu izjavili su da su primili zahtjev osoblja Regionalnog medicinskog centra Henrin sljedećeg dana, 14. travnja, nakon što se jedno dijete, koje je došlo u pratnji majke, požalilo na bolove po tijelu.

Tajnica školskog nadzornog odbora rekla je za CNN da su primili prijavu i da se cijeli slučaj još uvijek istražuje, ali da u ovom trenutku ne mogu davati nikakve izjave medijima.

Školski pravilnik dozvoljava sankcioniranje učenika ako prekrše disciplinski kodeks, ali on strogo osuđuje bilo kakav vid fizičkog kažnjavanja.

U cijeli slučaj uključen je i odjela Ministarstva prosvjete u Floridi, a glasnogovornica Odjela kazala je za CNN da je postoji sustav kažnjavanja nastavnika u toj državi ako prekorače svoja zaduženja.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 20:32