StoryEditor
mostar

Ravnatelj Treće osnovne škole Mostar o inicijativi za promjenu imena škole

Piše fena  /  25.05.2023., 17:13h

Ravnatelj Treće osnovne škole Mostar Stipe Vrljić i predsjednica Školskog odbora Ivana Tomović očitovali su se o inicijativi Darke Juke za preimenovanje te škole u Osnovnu školu akademika Ivana Zovke te školskog područnog odjela u Pologu u Područni odjel Ivana Ćubele.

„Važno je napomenuti da ovo nije prva inicijativa za promjenom naziva škole i uvjereni smo da će ih biti još. Grad Mostar je bogat velikim ljudima i kada dođe vrijeme za promjenu naziva škole imat ćemo zasigurno veliki izbor. Međutim, ova škola je kroz svoju povijest često mijenjala nazive, ali je pod ovim nazivom stekla određenu reputaciju i prepoznatljivost medu građanima Mostara te promjena naziva nije samo proceduralni problem već iziskuje opsežnu javnu raspravu“, naveli su u zajedničkom priopćenju za javnost Vrljić i Tomović.

U priopćenju se dodaje kako je vodstvo Treće osnovne škole fokus svog djelovanja trenutno usmjerilo na pripreme za zahtjevnu i opsežnu rekonstrukciju školskog objekta kojom će se konačno poboljšati uvjeti za rad i obrazovanje djece u toj mostarskoj školi.

Dnevnik.ba

20. lipanj 2024 01:29