StoryEditor
zločin koji je zgrozio hrvatsku

Ravnatelj bolnice o ocu koji je usmrtio djecu: "Pacijent je stabilno, nije životno ugrožen"

Piše desk  /  25.09.2021., 15:52h
Ravnatelj KBC Sestre milosrdnice Davor Vagić u subotu nešto iza 15 sati dao je izjavu za medije o zdravstvenom stanju muškarca kojeg se sumnjiči da je usmrtio svoje troje djece u zagrebačkim Mlinovima u noći s petka na subotu.

"Noćas je kolima hitne medicinske pomoći u pratnji policije dovedena muška osoba, 56 godina, sa suženom svijesti. Pacijent je obrađen u hitnom bolničkom prijemu pa premješten u jedinicu intenzivne skrbi gdje je napravljena daljnja dijagnostika i liječenje. Napravljena je dijagnostika. Pacijent je stabilno, nije životno ugrožen", rekao je Vagić.

Čovjek je, dodaje, pri svijesti. Rade se svi mogući nalazi pod sumnjom da je bio pod utjecajem psihofarmaka, ali to ne možemo decidirano reći, kazao je, prenosi Direktno.

Je li svjestan što je učinio, upitan je.

"Policija je s njime cijelo vrijeme, to trebate policiju pitati", kaže.

Podsjetimo, ubojica svoje troje malodobne djece  u zagrebačkim Mlinovima je Harald Kopitz, austrijski državljanin s hrvatskom adresom na kojoj ima prijavljenu tvrtku.

Na Facebooku je prije ubojstva napisao: "Zbogom svima. Napuštam vas jer ne mogu više. Ljubav mog života Marija D. ostavila me jer je moja bivša žena Dajana K. bila vrlo loša prema njoj i jer nemam više novca.

Sve što sam pokušavao raditi zadnjih godinu i pol nije uspijevalo i čak niti moja braća iz masonske lože Vladimir Par, Zlatko Knesović i Domagoj Vuković nisu htjela pomoći, a na kraju nisu mi htjeli odgovarati niti na telefonske pozive.

Samo moji najbolji prijatelji Roland i Manfred te moj brat Helmut su mi pomagali koliko su mogli.

Ali sad, sad je kraj! Zato zbogom".

Dnevnik.ba

14. svibanj 2024 11:07