StoryEditor

Ratni zločinac Karadžić se javio iz zatvora: ´Država se rađa u krvi...´

Piše D  /  04.05.2019., 08:05h

Naime, Karadžić se uključio u tribinu u "Srpskoj kući" u Podgorici, na kojoj je prvi predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Momčilo Krajišnik govorio o stvaranju Republike Srpske.

Karadžić se u tribinu uključio kada je Krajišnik rekao da je on najzaslužniji za stvaranje Republike Srpske. Prvi predsjednik Republike Srpske ponovio je svoje ranije tvrdnje da se" država i djeca rađaju u krvi".

"Ako želiš imati nešto svoje i da bude tvoje, a to je država i dijete, da ne bude tuđe, ono se rađa u krvi", dodao je Karadžić.

Karadžić je tijekom poziva poručio Srbima u Crnoj Gori da budu "blagi prema Crnogorcima jer oni trenutno imaju krizu identiteta", kao i da ih treba razumjeti i prema njima biti tolerantan.

"U Crnoj Gori nema sukoba među narodom jer su u Crnoj Gori većinski narod Srbi, a svi sukobi koji su trenutno u Crnoj Gori su dinastičke prirode i to je sukob dinastija", ocijenio je stanovnik Haaga.

Nakon što je Karadžić završio, Krajišnik mu je poručio da "prestane tamo da se izležava i dođe ovamo".

Akademsku tribinu organizirali su Srpsko nacionalo vijeće i Srpski informativno-kulturni centar "Sveti Sava".

Ovo nije prvi put da se ratni zločinci javno obraćaju telefonom. To je uradio i Ratko Mladić, pred puno širim auditorijem, a u organizaciji srbijanske televizije Happy.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 04:10