StoryEditor
Eduard Čengija

Ratni zapovjednik o prepirkama između Milanovića i Plenkovića: "Katastrofa, svoju taštinu su trebali ostaviti za neki drugi dan"

Piše desk  /  29.10.2022., 23:06h

Dubrovnik svečano obilježava 30. obljetnicu "Oslobađanja juga Hrvatske", kojim je 1992. deblokiran Grad i oslobođeno 1.200 kilometara. Okupili se se brojni branitelji, generali, ali i politički vrh.

Reporterka Dnevnika Nove TV Paula Klaić Saulačić javila se uživo sa Straduna gdje je razgovarala s ratnim zapovjednikom Eduardom Čengijom.

"Svi mi koji smo bili u mimohodu, i svi oni koji nisu mogli doći, ponosni smo. Od 1. listopada pa do 6. prosinca stalno se nešto kupi oko srca. Prema tome, to su dani ispunjeni emocijama. Danas nam nitko nije mogao pokvariti raspoloženje", kazao je Čengija.

Osvrnuo se i na činjenicu da predsjednik Zoran Milanović nije bio pozvan na svečanu obljetnicu.

"Katastrofa. To što predsjednik nije pozvan na ovu svečanost, to je katastrofa. Predsjednik je danas trebao biti zajedno sa nama na polaganju vijenca, trebao je biti zajedno sa nama i u teatru. Dakle, to prepucavanje, odnosno tu svoju taštinu su trebali ostaviti za neki drugi dan. Ovo su dani slave, ovo su dani ponosa, tako se trebamo svi ponašati. Vjerojatno svi oni koji su učestvovali u tim prepucavanjima, da su bili 1992. godine ovdje, zajedno sa nama, to ne bi napravili. Ako ništa drugo, bar zbog onih 450 poginulih branitelja koji su poginuli na ovom dubrovačkom području", rekao je Čengija.

Na pitanje o tome kada će se stvari promijeniti i kada će prepucavanja prestati, Čengija je odgovorio: "Neće nikada. Dok su oni na vlasti, oni su svrha sami sebi. Prema tome, oni ne vide da štete sebi prvenstveno. Ali, to me nije briga. Štete cijeloj Hrvatskoj i mislim da je to sramota, zaključio je.

Dnevnik.ba

22. rujan 2023 23:21