StoryEditor

RAT NA ZRĆU Divljački obračun Britanaca i redara na Hideout festivalu

Piše D  /  08.07.2019., 02:07h

Tijekom after partyja popularnog festivala elektronske glazbe u Novalji na Pagu posjetitelji su, čini se, počeli bacati predmete prema izbacivačima koji su odmah i prilično brutalno odgovorili. Nekoliko njih izašlo je iz kluba s palicama i počelo tući one koji su se našli pred vratima, a neke su ganjali do obale, piše Daily Mail. 

Hideout festival je izrazito popularan među Britancima koji čine velik dio publike, no nije poznato jesu li britanski državljani upleteni u ovaj konkretan incident. 

Dva videa objavio je na Twitteru Britanac Jamie Robb koji je napisao da je ‘dobro vidjeti da se ljudi suprotstavljaju nasilju i batinama’. Scene je opisao kao ‘Treći svjetski rat’, a naveo je da su izbacivači jednu osobu odveli ‘iza scene’ i ondje se obračunali.

- Svi su se zauzeli za dečka kojeg su pretukli izbacivači dok su ga vukli iza scene gdje nitko ne može vidjeti što mu rade - napisao je.

U odgovorima na objavu oglasili su se i sa službenog profila Hideout festivala, prenosi Jutarnji list.

- Hvala što ste ukazali na ovaj problem. Ne toleriramo nasilje nikakve vrste i istražujemo ovaj slučaj - napisali su, a u odgovoru za Daily Mail napisali su:

- Hideout zahtijeva najviše standarde profesionalnog ponašanja od svih koji ondje rade, a slučaj istražujemo. Hideout ne tolerira nasilje na festivalu i ohrabruje posjetitelje da upozore osoblje na bilo kakvo nasilje koje im se dogodilo ili kojem su svjedočili.

Hideout festival je šestodnevni festival elektronske glazbe, posebno popularan među mladim Britancima, a održava se u nekoliko klubova na plaži Zrće. Ove godine među headlinerima našli su se Jax Jones i Charlotte de Witte.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 08:55