StoryEditor

Raste izvoz: FEAL najavio otvaranje 70 novih radnih mjesta u Mostaru i Širokom

Piše D  /  02.02.2018., 02:02h

Poduzeće FEAL d.o.o. iz Širokog Brijega jedno je od najvećih tvrtki za preradu aluminija u BiH, a mogu slobodno reći i u regiji, kazao je direktor FEAL-a iz Širokog Brijega Tonćo Barbarić, prenosi Večernji.ba

- Mi danas prerađujemo 23 tisuće tona profila raznih vrsta i izvozimo razne elemente, a 85 posto ukupne realizacije ide u izvoz. Izvozimo u sve zapadnoeuropske zemlje, a naši proizvodi se mogu naći u čitavom svijetu od Kazahstana do Sjedinjenih Američkih Država - kazao je Barbarić. Naveo je kako imaju oko 900 partnera.

- FEAL kao grupa trenutno zapošljava 620 ljudi, konkretno u Hercegovini njih oko 500. Pored BiH imamo poduzeća u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gornji, Njemačkoj i Austriji - kazao je Barbarić.

Govoreći o daljnjem razvoju tvrtke, najavio je puštanje u rad prese u pogonu u Mostaru, što će rezultirati otvaranjem 50 novih radnih mjesta, kao i proširenje pogona u Širokom Brijegu što znači još 20 novouposlenih. Barbarić je podsjetio kako je tijekom protekle godine FEAL uposlili 88 novih djelatnika.

Dugogodišnja suradnja FEAL-a s fakultetima Sveučilišta u Mostaru, posebice s Fakultetom strojarstva i računarstva te s Građevinskim fakultetom, jedna je od važnih komponenti uspjeha širokobriješke tvrtke.

- Mi imamo izuzetnu korist i želimo podržati takav vid suradnje. Imamo i dobru suradnju kada je riječ o studentskoj praksi u našoj tvrtki u okviru koje studenti rade na konkretnim projektima. S Građevinskim fakultetom surađujemo na izradi statike za konstrukcije za nadzore izvođenja radova - istaknuo je Barbarić.

Poduzeće FEAL d.o.o. iz Širokog Brijega prisutno je na tržištu više od 35 godina, te ima dugu tradiciju u preradi aluminija.

Osnovano je 1976. godine, a od 2000. godine je u potpunosti u privatnome vlasništvu.

Dnevnik.ba

 

19. travanj 2024 13:43