Article_Top_970x250

Raspudić otkrio: Nijemci ponudili tri grada za letove iz Mostara

Eurowings predložio destinacije

Raspudić otkrio: Nijemci ponudili tri grada za letove iz Mostara

lis 13, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Eurowings će odlučiti između tri grada - Koelna, Dusseldorfa ili Stuttgarta.

Zrakoplovi niskotarifne njemačke kompanije Eurowings od sljedeće će godine letjeti prema Mostaru nakon što je grad na Neretvi u srijedu pobijedio u online natjecanju korisnika Facebooka koji su birali iduće odredište te tvrtke.

Kako je za Dnevnik 3 FTV-a izjavio direktor Zračne luke Mostar Marin Raspudić, njemačka će firma odlučiti između tri grada - Koelna, Dusseldorfa ili Stuttgarta. Prema njegovim riječima, nije se bilo lako izboriti za ovu liniju između Sarajeva i Splita, a mostarsku Zračnu luku očekuje i neophodna modernizaicija, kao i povećanje broja zaposlenih.

Osim Eurowingsa, koji bi sa mostarske zračne luke letove trebalo uspostaviti od svibnja 2018. godine, još dva operatera izrazila su zainteresiranost za letove iz Mostara - hrvatski Croatia Airlines i turski Turkish Airlines

. Podsjetimo, gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić nije krio zadovoljstvo pobjedom Mostara u online glasovanju, pa je zahvalio svima u BiH i dijaspori koji su dali svoj glas za Mostar. "Pobjeda Mostara u kampanji Eurowingsa je otvaranje Mostara prema Europi. Riječ je dolasku renomirane i pouzdane europske grupacije To je privilegija za sve građane Mostara”, rekao je Bešlić. Inače, Mostar je od obustave veze prema Zagrebu prije deset godina ostao bez redovitog leta, a u zračnu luku slijetali su samo charter zrakoplovi uglavnom s turistima za Međugorje. 

Proteklih sezona postojao je i komercijalni let -  letjelo se dva puta tjedno između ožujka i listopada, i to kompanijom Mistral Air, a iz Zračne luke Mostar letjelo se za Rim, Bari i Napulj. Mostar ima 88 posto udjela u zračnoj luci Mostar, a suvlasnik ostalih dvanaest posto je aerodrom u Zagrebu. 

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250