Article_Top_970x250

Raspudić odgovorio Porfiriju: "Koja pisma? Reci, objavi, da ne štujemo Stepinca ako to ne zaslužuje"

reakcija

Raspudić odgovorio Porfiriju: "Koja pisma? Reci, objavi, da ne štujemo Stepinca ako to ne zaslužuje"

ožu 23, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Patrik Maček/Pixsell

Porfirije je rekao kako je imao u rukama pisma koje je Stepinac upućivao Piu XII u kojem se mogu naći mjesta koja su problematična

Saborski zastupnik Nino Raspudić (Most) osvrnuo se u utorak na intervju s patrijarhom Porfirijem Perićem na HRT-u u kojem je iznio optužbe na račun blaženog Alojzija Stepinca rekavši da ih nije potkrijepio te ga pozvao da objavi sporna pisma.

Citrajući patrijarhovu izjavu kako je „imao u rukama pisma koje je Stepinac upućivao Piu XII u kojem se mogu naći mjesta koja su duboko problematična“, Raspudić se zapitao koja su to mjesta problematična.

„Možda Porfirije ima neka druga pisma, nama nepoznata. Neka ih da javnosti na uvid, inače s punim pravom njegove riječi možemo interpretirati kao klevetu“, poručio je.

„Koja pisma Porfirije? Koji problematični dijelovi? Reci, objavi, da ne štujemo tog čovjeka ako to ne zaslužuje“, rekao je zastupnik.

Patrijarhu je zaželio dobro zdravlje i da desetljećima bude na čelu SPC-a.

"Volio bih da ovo shvati, bez patetike, kao bratski hrvatski poziv da otvori oči, proširi vidike i ne griješi dušu, da se ne spušta na razinu jednog Vulina i Vučića“, rekao je Raspudić.  

Dnevnik.ba