Article_Top_970x250

Raspudić odgovorio Jandrokoviću: On je dijete 4 političke mame, uskoro i pete

prepucavanja

Raspudić odgovorio Jandrokoviću: On je dijete 4 političke mame, uskoro i pete

svibnja 25, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Pixsell

Prva mama mu je bio Ivo Sanader kojem samo što nije sjedio u krilu, onda zabijanje noža u leđa pa dolazi Jadranka Kosor, treća mama mu je bio Tomislav Karamarko i sada mu je Plenković, tvrdi Raspudić.

Premijer Andrej Plenković komentirao je reakciju predsjednika sabora Gordana Jandrokovića, koji je na izjavu Nina Raspudića da ulazi u politiku i da će "loviti Jandrokovića", napisao da on ima troje djece s istom ženom. 

- Nisam ja primijetio da je gospodin, dok je bio u poziciji van politike i kritike, štedio bilo koga u politici pa pretpostavljam da neće valjda prvi dan zaplakati ako dobije neki odgovor - rekao je Plenković. 

- Pročitajte što je pisao o Jandrokoviću i meni, kad to vidite, onda ćete znati o čemu govorim. Riječ je licemjerstvu, to je bit Jandrokovićeve poruke - objasnio je Plenković. 

Raspudić: Nisam nikada spominjao njihovu djecu 
Nino Raspudić je na to rekao da se vidi kako su Jandroković i Plenković u strahu. 

- HDZ loše stoji, u panici su - rekao je Raspudić za N1

- Jesam kritizirao njihov rad zadnjih godina, to što su činili i radili je kap koja je prelila čašu i nagnala me da se kandidiram kao nezavisni kandidat Mosta. Ja nikada nisam uvlačio i spominjao njihovu djecu. Ovaj način prebiranja i klasificiranja djece kao vrijedne i manje vrijedne govori najviše o njima samima - kazao je.

- Kaže gospodin Jandroković kako ima troje djece s jednom ženom, ja to respektiram i čestitam mu, ali za njega kao političara je važnija druga stvar, a to je da je on umiljato dijete četiri političke mame. Prva mama mu je bio Ivo Sanader kojem samo što nije sjedio u krilu, onda zabijanje noža u leđa pa dolazi Jadranka Kosor, treća mama mu je bio Tomislav Karamarko i sada mu je Plenković, a kada Plenković padne pokušat će naći i petu političku majku - rekao je za N1.

Vezano za kritike da zastupa obiteljske vrijednosti, a razveden je kaže da se ne kandidira za kanonizaciju nego za jednog od 150 zastupnika u Saboru.

- Slične kritike dolaze iz lijevog miljea i zanimljivo mi je da u lijevom spektru ima patrijarhalnog šovinizma gdje se ženu doživljava kao nešto što se uzima i ostavlja - poručio je. 

Poručio je kako kod njegovog razvoda "nema ništa strašno" i da je u dobrim odnosima s bivšom suprugom te da zajedno odgajaju dijete. Obećao je Kreši Beljaku pokazati najesen, ako uđe on u Sabor preko SDP-a, slike s crkvenog vjenčanja s drugom suprugom.

Smatra da je politička karijera Gordana Jandrokovića simptomatična za hrvatsku politiku, a to je partijsko poklonstvo koje se vuče iz bivšeg sistema. Ponovio je da je s 808 izabranih glasova postao predsjednik Sabora.

Neće dići ruku za Vladu Andreja Plenkovića, ali ni Davora Bernardića. Ima interne podatke prema kojima, tvrdi, bliže je Plenković oporbi nego on, prenose 24sata.

Dnevnik.ba