StoryEditor
kritika

Raspudić o Grlić Radmanu: ‘Ovo može samo bezočan ili potkapacitiran čovjek‘; Ministra čeka ozbiljno rešetanje u Saboru

Piše desk  /  10.07.2022., 08:48h

Ministrovu reakciju je iskritizirao mostovac Nino Raspudić

Njemački parlament usvojio je rezoluciju o BiH koja je našila na brojne kritike u Hrvatskoj i u BiH. O svemu se oglasio i ministar Gordan Grlić Radman koji je u pokušaju da smiri reakcije poručio kako mišljenja iz rezolucije nisu službeni stav Njemačke.

Ministrovu reakciju je iskritizirao mostovac Nino Raspudić koji je godinama kritizirao nonšalantan odnos Hrvatske prema BiH, prenosi dnevno.hr.

“Već zbog ove izjave bi ga morali smijeniti. Ovo može izjaviti samo intelektualno ozbiljno potkapacitiran ili potpuno bezočan čovjek, koji umjesto da prizna krah vlastite politike i ode, hrvatsku javnost tretira kao idiote. Detaljnije u srijedu u saborskoj raspravi o smjeni ministra G.G. Radmana”, poručio je Nino Raspudić na svom Facebook profilu.

image

Objava na Facebooku

SCREENSHOT - Facebook

Sve ih je zaprepastila izjava

Podsjetimo, Grlić Radman je rekao kako se “ovdje radi o jednoj neobvezujućoj političkoj izjavi potaknutoj od jednog zastupnika bošnjačkog podrijetla koja ne odražava službeni stav Njemačke”.

Službeni stav Berlina sadržan je u aktima Europske unije, istaknuo je Grlić Radman.

Ovdje se, ocijenio je ministar, radi o “političkoj izjavi parlamenta jedne zemlje članice, jedne frakcije, koja ne mijenja niti strukturu niti ima utjecaja na međunarodno pravo, tj. Daytonsko-pariški sporazum”.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 04:25