StoryEditor

Raspisana tjeralica za Mladenom Džidićem

Piše D  /  14.01.2019., 09:01h

Mladen Džidić (45), koji zbog ubojstva Crnogorca Branislava Obradovića služi 17-godišnju zatvorsku kaznu, nalazi se u bijegu. Džidić se s redovnog dopusta, koji je dobio u ponedjeljak, 7. siječnja, u petak u 13 sati trebao javiti u Kaznenopopravni zavod (KPZ) Mostar.

Obaviještena policija

Iz Uprave KPZ-a Mostar obavijestili su MUP HNŽ-a nakon što se Džidić nije vratio s dopusta. Policija je nakon toga obavijestila sve nadležne instance, uključujući i Graničnu policiju BiH.

Iz MUP-a HNŽ jučer je za Avaz potvrđeno da su po zahtjevu KPZ-a Mostar raspisali tjeralicu za odbjeglim Džidićem. U skladu sa zakonom, rečeno je u policiji, za raspisivanje tjeralice potrebno je da prođu 24 sata da se zatvorenik ne javi u mjesto gdje služi kaznu.

Džidić se, kako Avaz neslužbeno doznaje, od trenutka kada su mu omogućene izvanzatvorske pogodnosti, uredno i na vrijeme vraćao u KPZ Mostar.

Dokumenti u zatvoru

Zanimljivo je da, kako je neslužbeno rečeno, Džidić nikome od svojih bližnjih nije najavio mogućnost bijega. Inače, policija je, osim adrese njegove obitelji, pretresla još nekoliko objekata. Njegovi dokumenti, bh. putovnica i osobna iskaznica su u KPZ-u Mostar, a posjeduje i hrvatsko državljanstvo, piše Dnevni avaz. 

Zločin iz koristoljublja

Džidić je koncem svibnja 2010. godine pred Županijskim sudom u Mostaru zbog ubojstva Obradovića, počinjenog iz koristoljublja 13. listopada 2009., osuđen na 20 godina zatvora. Vrhovni sud FBiH kasnije mu je preinačio kaznu na 17 godina zatvora. Teretio se da je Obradovića ubio hicima iz 7,65-kalibarskog pištolja u leđa, vrat i glavu, nakon čega je tijelo ubacio u bunar te ukrao njegovih 70.000 eura, piše Avaz. 

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 21:18