StoryEditor

Raspisan novi natječaj: Želi li itko montirati slavne respiratore?

Piše D  /  25.09.2020., 11:09h

Federalna uprava civilne zaštite (FUZC) objavila je prekjučer novi natječaj za montiranje - verifikaciju, servis i transport stotinu respiratora koji su nabavljeni posredstvom firme “Srebrena malina” iz Kine u BiH, javlja Dnevni avaz.

Natječaj je raspisan 23.rujna i radi se, kako ja navedeno, "pregovaračkim postupkom bez objave obavještenja". Razlog za raspisivanje novog natječaja jest taj što se na prvobitni, koji je proveden s obavještenjem, nije prijavila nijedna firma.

Faksimil novog tendera od 23.septembra

Foto: Avaz

Na raspisani natječaj od 18. kolovoza tada je stigla samo jedna prijava, i to za LOT 1, i tiče se verifikacije uređaja. Bez montaže, respiratori ne mogu biti podijeljeni medicinskim ustanovama. Oni već pet mjeseci stoje u skladištu jedne privatne firme u Rajlovcu.

Inače, trakavica s podjelom respiratora traje mjesecima, još od travnja.

U nabavu uređaja plaćenih 10,5 milijuna KM uključilo se Tužiteljstvo BiH, a već mjesecima su pod istragom federalni premijer Fadil Novalić, suspendirani direktor FUCZ-a Fahrudin Solak, vlasnik „Srebrena malina“ Fikret Hodžić i direktor Agencije za lijekove Aleksandar Zolak. U ovom predmetu ispitano je više od 30 svjedoka, a pitanje je dana kada će biti podignuta optužnica.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 07:26