StoryEditor

Raskol uoči Skupštine: Šuker ‘visi‘ u svojoj bazi, ruši ga Mamićev direktor?

Piše D  /  15.11.2017., 11:11h

Usporedo s rješavanjem izborničkoga pitanja, u HNS-u su se zahuktala previranja oko budućeg predsjednika. Naime, naši izvori tvrde da se još za vrijeme utakmice Grčka – Hrvatska u Ateni u predizbornu kampanju, žešće nego ikada, uključio Zdravko Mamić podupirući svoga prijatelja, suradnika i štićenika Davora Šukera.

Opet legitiman Mamićev odabir, pa i idealan tajming, s obzirom na plasman reprezentacije na SP, što će Šukerov tabor prikazati kao golemi poslovni pothvat HNS-a. 

Međutim, Mamić i Šuker nailaze na otpor u brojnim županijskim savezima, pa čak i ondje gdje bi se to najmanje očekivalo – u Zagrebačkom nogometnom savezu. ZNS je svojedobno i dao legitimitet Šukeru za ulazak u HNS, pa onda i za njegovu predsjedničku kandidaturu, ali odnosi su se, na valu sveopćega nezadovoljstva Šukerovim angažmanom, u međuvremenu promijenili, pa Davor Šuker više ne uživa plebiscitarnu potporu u vlastitoj bazi. 

Tako je uoči zasjedanja Skupštine toga županijskog saveza, koje je zakazano za sutra, na djelu raskol: Mamić i Šuker protiv ostalih u toj organizaciji, koja pak kao svoga predstavnika u Skupštinu HNS-a želi poslati – Tomislava Svetinu. Ne prođe li Mamićev prijedlog da Šuker bude kandidat u Skupštini HNS-a, to automatski znači da je Šukerov predsjednički mandat – gotov. 
U tom slučaju, ZNS bi se, navodno, priklonio novome kandidatu za šefa HNS-a, 42-godišnjem Marijanu Kustiću iz Novalje, saborskom zastupniku HDZ-a, jedinome dužnosniku iz članstva Izvršnog odbora HNS-a koji je imao hrabrosti kritički govoriti o radu HNS-a. Navodno, Kustić već ima potporu 11 županijskih saveza. Ishod sutrašnje “utakmice” u ZNS-u tako neće dati odgovor samo na jedno formalno pitanje, o pukoj dužnosničkoj poziciji, nego je njezin kontekst puno širi – koliko je zapravo jak Zdravko Mamić, je li još uvijek najmoćnija figura hrvatskoga nogometa?

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 00:25