StoryEditor

Raskol u furiji! Igrači protiv, ali Savez smijenio Lopeteguija! Španjolce na SP-u vodi pomoćnik?

Piše D  /  13.06.2018., 01:06h

Julen Lopetegui više nije izbornik španjolske nogometne reprezentacije!

Iako su iza njega stali igrači predvođeni kapetanom Sergijom Ramosom, predsjednik Španjolskog nogometnog saveza Luis Rubiales nije imao milosti!

"Bili smo prisiljeni dati otkaz izborniku! Želimo mu sreću, a nastavit ćemo s radom tamo gdje je on stao", poručio je Rubiales, prenosi Goal.com.

Uoči presice kolale su neslužbene informacije da je poslušao glas svlačionice, ali to se pokazalo netočnim.

Nakon što je jučer objavljeno kako po završetku Svjetskog prvenstva u Rusiji preuzima madridski Real, Savez očito nije želio prijeći preko činjenice da se Lopetegui dogovarao njima iza leđa i izborniku je odzvonilo. I to samo dva dana uoči prve utakmice na SP-u i derbija s Portugalom!

"Ne osjećam se izdanim. Lopetegui, dok je bio s nama, radio je nevjerojatan posao. Druga je stvar ovo, što je napravio bez znanja Saveza. Pregovarao je bez da smo imali ikakvu informaciju u tome. Sve do pet minuta prije službene objave. Postoje načini kako se treba ponašati u takvim situacijama", ističe predsjednik Saveza.

Iako je Španjolska jedan od favorita za osvajanje svjetskog naslova, ovakav događaj, gdje je praktički došlo do raskola između igrača i vodstva Saveza, mogao bi ih poprilično uzdrmati jer atmosfera u svlačionici sad sigurno nije idealna.

"Vrlo sam blizak s igračima, baš kao i s Julenom. Ovo je vrlo kompleksna situacija, najteža moguća. No igrači i novi stožer učinit će sve da Španjolsku odvedu što dalje na Svjetskom prvenstvu. Svi igrači su Španjolci i ne može raditi takve stvari 2-3 dana pred početak SP-a. Natjerao nas je na ovaj potez. Znam da će biti kritika, bilo bi kako god da sam napravio, ali vrijednosti do kojih drži Savez moraju biti na prvom mjestu", dodaje Rubiales koji je u više navrata naglasio da se jednostavno ne može pet minuta prije službene objave reći ljudima u Savezu da se dogovorio s Realom.

Podsjetimo, Lopetegui je Španjolsku preuzeo 2016., a prije samo tri tjedna potpisao je novi ugovor do 2020. godine. Pod njim je furija neporažena u zadnjih 20 utakmica, a kvalifikacijsku skupinu za SP završio je sa devet pobjeda i remijem, uz zastrašujuću 36:3 gol-razliku.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 11:01