StoryEditor
Rezultat interne istrage

Ranjeni torcidaš: Jedan policajac mi je rekao "neka sam te upucao, smeće"

Piše Desk  /  08.07.2022., 12:49h

Navijač Hajduka koji je ozlijeđen tijekom sukoba policije i torcidaša na A1 tvrdi da zagrebačka policija laže kada kaže da nije bilo pretjeranog policijskog postupanja prilikom uporabe vatrenog oružja.

Policija tvrdi da su navijači bili agresivni i da su kod sebe imali noževe, lance, teleskopske palice, boksere i metalne šipke, piše u tekstu Jutarnjeg lista. Tvrdi se i da je jedan policajac pokušao pomoći ozlijeđenom navijaču. Hajdukovac s kojim je razgovarao Dalmatinski portal kaže da su to izmišljotine kojima policajci pokušavaju opravdati uporabu vatrenog oružja.

"Izrekli su nevjerojatne laži. Ne da policajac nije pohitao put mene s gazom da mi pomogne, nego je nekoliko njih s pendrecima divljački nasrnulo na momke koji su mi majicama pritiskali ranu od metka kako ne bih iskrvario! Napali su navijače koji su mi spašavali život. Šikljala mi je krv, nisam osjećao jaku bol, ali noga mi je utrnula od koljena prema dolje", rekao je 23-godišnji navijač za Dalmatinski portal. On je dva tjedna bio hospitaliziran.

Navijač je potvrdio razlike u ponašanju zagrebačkih i splitskih policajaca koji su se zatekli na Desincu. Hajdukovac tvrdi da, kada je zagrebačkim policajcima rekao da su ga ranili, jedan policajac je odgovorio: "Neka sam te upucao, smeće!"

"Istina je da je u blizini kombija bio jedan stariji splitski policajac, po mojoj procjeni 50-godišnjak, koji je zaustavio maltretiranje navijača od zagrebačkog kolege, pa su mi ponovno stisnuli ranu da ne iskrvarim do dolaska Hitne pomoći.

Policija je navela kako obilno krvarim iz lijeve potkoljenice. Točno je da sam obilno krvario, ali iz - desne noge! Imali su cijelu liječničku dokumentaciju, a nakon mjesec i pol oni medijima šalju priopćenje u kojemu ne mogu točno navesti ni nogu u koju sam ranjen, a kamoli razlog zašto sam baš ja upucan... Kakva je to istraga ranjavanja kada ja kao oštećenik nisam uopće upitan da dam iskaz vezan za policijsko postupanje?" pita se ranjeni navijač.

Dnevnik.ba

19. svibanj 2024 03:11