StoryEditor
new york

Rana snježna ‘‘oluja jezera‘‘ u SAD-u odnijela najmanje dva života, pala skoro dva metra snijega

Piše hina  /  19.11.2022., 08:33h

Kako su temperature padale, prva velika snježna oluja u regiji ove sezone pojavila se u četvrtak i pojačala u noći na petak

Rana zimska oluja s tzv. efektom jezera nanijela je jak snijeg na dijelove zapadne države New York, uz prijavljena najmanje dva smrtna slučaja, prekide putovanja te očekivanje da će se "ledeni prah" povećati tijekom vikenda.

Oluja, koja je puhala s jezera Erie i Ontario, nanijela je do 1.5 metra i više snijega, a vlasti su priopćile "kako se čini da su smrtni slučajevi posljedica srčanog udara zbog prenaprezanja tijekom čišćenja snijega u teško pogođenom okrugu Erie".

Kako su temperature padale, prva velika snježna oluja u regiji ove sezone pojavila se u četvrtak i pojačala u noći na petak, puno prije početka zime 21. prosinca.

Oluja s efektom jezera izazvala je sporadične nalete jakih oborina tijekom dana, zatrpavši neka područja snijegom od nekoliko stopa, a očekuje se da će potrajati do nedjelje, prema Nacionalnoj meteorološkoj službi.

Do petka navečer, meteorološka služba izvijestila je o 1.7 metara snijega izmjerenom u selu Orchard Park u okrugu Erie, 25 kilometara južno od Buffala.

Komercijalni promet zabranjen je na autocesti države New York između izlaza 53 i 59, prema agenciji koja upravlja autocestom. Ostali dijelovi glavnih međudržavnih autocesta, uključujući 290 i 990, također su zatvoreni.

Dnevnik.ba

12. travanj 2024 20:59