Article_Top_970x250

Rama protjerao iranskog veleposlanika iz Albanije

špijunaža

Rama protjerao iranskog veleposlanika iz Albanije

pro 20, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Youtube

Albanija je sinoć potvrdila da je protjerala dvojicu iranskih diplomata zbog optužbi da su prijetnja nacionalnoj sigurnosti. Ali Amuel, veleposlanik Irana u Tirani. okrivljen je da je svoju diplomatsku poziciju zloupotrijebio baveći se špijunažom i podrškom teroristima, prenose albanski mediji.

Ista se optužba stavlja na teret njegovom bliskom suradniku. Glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Albanije kazao je da su diplomati narušili svoj diplomatski status.

Takav potez odmah su pohvalile Sjedinjene Američke Države, a protjerivanje veleposlanika uslijedilo je, kako je rečeno, nakon konzultacija s nekim zemljama, uključujući i Izrael.

"Ova gesta pokazuje iranskim liderima da njihova podrška terorizmu neće biti tolerirana. Mi stojimo uz premijera Ramu i albanski narod dok se oni suprotstavljaju iranskom neodgovornom ponašanju u Europi i širom planete", napisao je savjetnik SAD-a John Bolton na Twitteru.

Pored Albanije, iranske diplomate tijekom ove godine protjerali su i Austrija, Nizozemska, Francuska, a neki su čak i uhićeni.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250