StoryEditor

Rakitićev otac ispričao zanimljivu anegdotu o Messiju: Bilo mi je neugodno...

Piše D  /  21.06.2018., 08:06h

Nedavno, za vrijeme priprema vatrenih u Rovinju, u razgovoru sa zvijezdom Barcelone Ivanom Rakitićem dotaknuli smo se i njegova suigrača Lionela Messija, prenosi HINA.

Kad imaš najboljega na svijetu, onda si automatski favorit cijeloga SP-a. Iako je on rekao da nisu, Argentina je uvijek tu, opasna za sve. Ne postoji čovjek u Argentini koji više od Messija želi osvojiti naslov svjetskog prvaka. On bi dao nekoliko naslova koje je osvojio s Barcelonom za jedan s Argentinom. Pritisak je kad imaš najboljega svih vremena. Da Messi igra tenis, osvojio bi pedeset Grand Slamova, ali nogomet ne igraš sam – kazao nam je tada Rakitić, čiji je odnos sa slavnim Argentincem odavno prerastao u iskreno, bezuvjetno prijateljstvo.

Tako Ivan pamti ljeto 2014. godine, kada se nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu priključio Barceloni, a među prvima mu je dobrodošlicu poželio upravo Lionel Messi.

Leo mi je prvi ponudio pomoć

– Messi je bio jedan od suigrača koji mi je prvi ponudio pomoć kada sam dolazio. Sjajan je, ali i drukčiji od drugih – istaknuo je tada Rakitić. Ivanova očaranost genijalnim Argentincem nastupila je od prvoga dana kada su zajedno počeli igrati. Nije Ivanu trebalo dugo da shvati kako mu je Bog za suigrača dodijelio najboljega nogometaša kojega je svijet ikada vidio. Raketa, gotovo dječački fasciniran Messijevom virtuoznošću, mnogo je puta istaknuo da je zadivljen Argentincem.

– Blagoslovljen sam što mogu igrati zajedno s najboljim napadačem u povijesti. Cijeli svijet vidi sve njegovo majstorstvo na utakmicama, ali, vjerujte, on je još 20 do 50 puta bolji na treninzima – tvrdi Ivan Rakitić, koji će danas prvi put otkad igra za reprezentaciju nastupiti protiv Messija.

Prvi put su međusobno igrali još 2011. godine, kada je Ivan Rakitić prešao iz Schalkea u Sevillu. Taj sraz okončan je rezultatom 1:1.

U međuvremenu, Messi i Rakitić nisu samo suigrači i prijatelji nego i susjedi u Barceloni, u elitnoj četvrti Castelldefels, na uzvisini s koje puca pogled na cijeli grad. Ivan je svojedobno bio otkrio kako je Messi neko vrijeme u kvartu bio nezadovoljan jer je imao prebučne susjede, ali je stvar riješio najelegantnije – kupio je i susjedovu kuću.

– Leu i obitelji trebao je mir pa su se odlučili na takav potez. Srećom, ja nisam nikada imao takvih problema – ispričao je Raketa.

Razgovarali smo i s Ivanovim ocem Lukom, predsjednikom amaterskog švicarskog kluba Pajde, s kojim dolazi u Zagreb na Europsko prvenstvo klubova iz dijaspore. Luka Rakitić vrlo dobro poznaje najboljega nogometaša današnjice, naravno, uz Cristiana Ronalda.

Messi kućni prijatelj

– Kakav sam s Messijem? Reći ću vam najiskrenije, prema meni je kao prema nekomu s kim pije kavu svaki dan. Kad god sam u Barceloni kod Ivana, uvijek poslije treninga sjednemo zajedno, družim se s Messijem i svim ostalim igračima kao da me poznaju cijeli život. Messi je jako ugodan i drag, normalan, pristojan dečko s kojim je užitak biti u društvu – kaže Luka Rakitić i prepričava jednu prijašnju anegdotu s Messijem.

– Ivan je na proslavu rođendana svoje kćeri pozvao i svoje suigrače. Među ostalima i Messija. Bio sam tamo i bilo mi je malo neugodno jer nisam želio smetati dečkima iz kluba. Messi je to primijetio i obratio mi se s “padre”, oče.

Nisam odmah shvatio što mi želi reći, pa mi je Ivan preveo da Messi želi da se zajedno fotografiramo. Bio sam iznenađen, no tom me gestom osvojio, shvatio sam koliko je normalan i prirodan momak.

Hoćemo li pobijediti Argentinu?, pitamo Luku Rakitića.

– Normalno da hoćemo! Pa jesmo li mi u Rusiju došli samo nastupiti ili i osvojiti turnir! – samouvjeren je tata Rakitić. Ivanova supruga Raquel Mauri prijateljica je s Antonellom Roccuzzo, dugogodišnjom Messijevom životnom partnericom s kojom se oženio prošloga ljeta u rodnome Rosariju, na svadbi stoljeća u Argentini.

Tom događaju prisustvovali su brojni Messijevi prijatelji, Sergio Agüero, Cesc Fabregas, Dani Alves, Samuel Eto’o, Gerard Pique sa suprugom Shakirom, a Ivan Rakitić nije putovao u Argentinu zbog obiteljskih obveza.

Lionel Messi posljednji je put protiv Hrvatske igrao u studenome 2014. godine, u prijateljskoj utakmici u Londonu, kada je Lovri Kaliniću postigao pogodak iz jedanaesterca. Rakitić u toj utakmici nije nastupio, a Messi iz Gajnica, Milan Badelj, ušao je u povijest kao jedan od rijetkih igrača koji je prodao “tunel” velikom Messiju.

Dnevnik.ba

 

23. travanj 2024 22:35