StoryEditor
španjolska

Rakitić traži od sudaca da objašnjavaju odluke

Piše hina  /  27.08.2023., 16:45h

Hrvatski nogometaš Ivan Rakitić, čija je Sevilla u subotu upisala treći poraz u početna tri kola španjolskog prvenstva, naljutio se na suca jer mu je poništio gol u porazu 1-2 od Girone ali i jedanaesterac nakon slobodnog udarca koji je izveo.

"Suci bi trebali stati ovdje i objasniti što rade. Čini se da ne razmiju dobro igru, a toliko godina sude. Izgleda da se ovdje zabavljamo i glupiramo", izjavio je 35-godišnji Rakitić na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan nakon utakmice.

"Jedan dan nešto dosude pa to isto ne dosude drugi dan. Sviraju penal pa ga kasnije ponište. Trebaju im tri minute da označe zaleđe...Ne razumijem to", dodao je.

Sevilla je gubila s 1-2 pred svojom publikom, a u 61. minuti je postigla izjednačujući pogodak. Strijelac je bio veznak Rakitić, no sudac Jesus Gil Manzano je nakon provjere u VAR sobi poništio pogodak zbog zaleđa. Naime, Rakitić je kratkim dodavanjem izveo udarac iz kuta s lijeve strane, dobio je povratnu loptu i iz prve poslao projektil koji je preletio gostujućeg vratara Gazzanigu i završio u mreži.

"Sviđa mi se što se sve snima toliko, štoviše odlično je, ali ja bih volio da nam objasne te svoje odluke. Čujem da se na jednoj snimci vidi moja noga ispred, a na drugoj branič Girone kao posljednji", istaknuo je dokapetan Seville.

Rakitić je bio na djelu i kad se činilo da će Sevilla dobiti priliku za izjednačenje iz kaznenog udarca u završnici dvoboja. Izveo je slobodan udarac nakon kojeg je izgledalo da je lopta pogodila ruku Davida Lopeza u živom zidu. Sudac Gil Manzano je odmah dosudio kazneni udarac, ali je na intervenciju iz VAR sobe odlučio pogledati snimku. Nakon što je to učinio, procijenio je da je lopta udarila u Lopezovo rame i poništio je kazneni udarac.

Rakitić je obično prvi izvođač penala za Sevillu.

"Događa se toliko stvari, toliko novosti, suci nam naprosto moraju objasniti zašto su nešto dosudili. Trenutačno je ovo europski nogometni cirkus, na našu štetu", rekao je.

Rakitić je u subotu igrao svoju 300. utakmicu za Sevillu pa je bio posebno motiviran.

"Danas sam htio zabiti gol više nego ikada, ali nažalost nisam uspio zbog nekoliko centimetara", požalio se.

Girona je zatim izdržala do kraja te nanijela novi udarac Sevilli koja je prethodno bila izgbila od Alavesa s 3-4 i Valencije s 1-2.

"Ovo nije ono što smo htjeli, ali večeras smo odigrali dobru utakmicu pa je šteta što se čitav rad ekipe nije pretvorio u bodove", rekao je Rakitić. "Štoviše, čini se nevjerojatno da danas nismo osvojili bodove. Ljut sam jer smo napravili dovoljno stvari za pobijediti", napomenuo je.

Uzme li se u obzir i poraz na jedanaesterce od Manchester Citija u europskom Superkupu, Andalužani su poraženi u sve četiri utakmice koje su odigrali na početku ove sezone.

"Mali detalji ne idu na našu stranu. Potrebno je još snažnije raditi, eliminirati te greške, početi zabijati golove i bolje se zatvarati iza", izjavio je Rakitić s brojem 10 na leđima.

Poručio je da će u nadolazećim utakmicama dati sve od sebe da ekipa prekine negativnu seriju.

"Trenirat ću više nego ikada kako bi bih dao sve od sebe da počnemo pobjeđivati", naglasio je.

Sevilla je prošlu sezonu također otvorila loše, pa je neko vrijeme bila u zoni ispadanja iz prve lige, a onda je na klupu sjeo trener Luis Mendilibar i odveo je do 12. mjesta među 20 klubova i pehara Europske lige.

"Početak ove sezone nema nikakve veze  s lanjskim  jer smo tada bili loši, a sada mnoge stvari radimo dobro. Moramo samo početi osvajati bodove koji su nam potrebni", zaključio je Rakitić.

Mendilibar, koji se nedavno žalio na odlaske igrače i transfer politiku kluba, nakon utakmice je također kritizirao suca.

"Ne razumijem kako sviraš penal, koji vidiš jasno i dosudiš brzo, pa se onda predomisliš. Da li te prevari snimka...Ne razumijem", rekao je. "Zaleđe je pak bilo za dlaku pa ni tu nismo imali sreće", dodao je u obraćanju medijima.

Sevilla za tjedan dana gostuje kod Atletico Madrida.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 09:24